Intenzivna terapija oz. otroška kirurgija

Nazadnje urejeno: 2023-01-09
Predviden čas branja: 1 min

Na oddelek za otroško kirurgijo so napoteni oboleli otroci za operacijo tumorjev. Otroci, ki po operaciji potrebujejo intenzivno nego, so premeščeni Klinični oddelek za intenzivno terapijo otrok, v 1. nadstropju pediatrične klinike v Ljubljani.

Navodila za obiske

Ure obiskov na oddelku za intenzivno nego so od 10. do 13. ure in od 15. do 19. ure. Če otrok potrebuje več prisotnosti staršev, se je možno dogovoriti s sestrami tudi za podaljšanje obiska izven teh ur.

Na oddelek lahko pokličete kadarkoli (24 ur na dan), če potrebujete informacije o zdravstvenem stanju otroka.

V 1. nadstropju je vratar. Pri njem se ob prvem obisku vpišeš, dobiš na listu vse informacije o oddelku in ključ za garderobno omarico, saj vnos predmetov na oddelek ni dovoljen.Ob vstopu na intenzivni oddelek, si je treba najprej temeljito umiti roke. Na to zaposleni opozorijo pri prvem obisku in tudi prikažejo pravilen način umivanja.

 Za čakajoče je na razpolago tudi kavč in nekaj stolov. Pogosto morajo obiskovalci (starši) čakati tudi uro ali dlje, da so obiski dovoljeni. To je v primerih, ko se na oddelku dogaja kaj težjega. 

Vratar vsakič sproti napove, kdaj so obiski dovoljeni.

Opis bolniškega prostora

Na oddelku je večina otrok v istem bolniškem prostoru. Postelje so razvrščene bočno druga ob drugi. Med posteljami je prostor zgolj za aparate, zdravstevno osebje in največ dva obiskovalca na pacienta.

Izkušnje staršev

Svojo izkušnjo na oddelku za intenzivno nego je opisala Simona, mamica takrat 3-letne Kati

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.