Zlati september – zaključna misel

Zlati september se je zaključil. 

Zelo smo ponosni nanj. Z vsemi dogodki, ki nam jih je uspelo izpeljati, s starimi in novimi poznanstvi, z donatorji, z zgodbami, ki smo jih delili, z odgovori, ki so razkrili, kaj čutijo Junaki in kaj čutimo starši Junakov. 
Hvaležni smo za vse razdeljene in pripete pentlje🎗️, za vso srčno 💛 podporo, ki smo je bili tako ali drugače deležni. 🙏 Hvala! 🙏
S koncem zlatega septembra se začenja rožnati oktober, mesec ozaveščanja o raku dojk, ko si bomo v znak podpore pripeli rožnato pentljo. 

Za konec pa delimo še en zapis – NAŠ ZAKAJ🎗️

Včasih nas vprašajo, ZAKAJ še ostajamo povezani z oddelkom, z otroki, s starši, saj  je naše zdravljenje že zaključeno?
Odgovor je preprost: diagnoza otroškega raka te hočeš-nočeš zaznamuje za celo življenje in je ne moreš kar odpraviti. Tudi, če se je izogibaš, pride za tabo. 
Postane del tebe. Vsaka zgodba, vsaka družina in otrok, ki ga spoznaš na tej poti, se vgravira v tvoje srce. 
Neizbrisno se vtisnejo v spomin vsak pogled na golo glavico otroka, ki je priklopljen na infuzijsko črpalko in se igra prepleten s cevkami, vsak otroški krik izza vrat operacijske sobe na hodniku oddelka… 
Ne pozabiš niti staršev, s katerimi deliš usodo 3. nadstropja, ki jih srečaš v sobi za starše in tiho jočejo, ker skrivajo bolečino pred svojim otrokom…
In najtežje, obvestilo družine, s katero si delil bolnišnične dni, ki sporoča, da je njihov otrok za vedno odšel… 
Ne, teh občutkov nemoči in žalovanja se ne da izbrisati. 

Kadar pomagamo drugim, tudi sami okrevamo in si opomoremo. 
September je pomemben, saj za nas, družine otrok z rakom, pomeni, da vsi ostali spoznate naš svet, naša občutenja, družine, ki smo jih spoznali na naši poti, Junake in Junakinje, ki se jih spominjamo. 
Zavedanje in ozaveščanje o otroškem raku zmanjšuje izolacijo. Omogoča nam, da si pomagamo, tako da nam pomagajo tudi drugi. 
Zavedanje o otroškem raku je priložnost za novo upanje. 

In začne se s tabo… 

Povzeto po @Momcology (thank you for inspiration!) 

#childrenaremorepreciousthangold
#CCAM
#Momcology
#pinkoctober
#rakdojk
#junaki3nadstropja
#childhoodcancerawareness #makeseptembergold