Junaki osvojili Triglav!

10.9.2021

Neverjeten dan, ki nam bo za vedno ostal v spominu. 

V sodelovanju s Slovensko vojsko smo Junake 3. nadstropja peljali na vrh Slovenije. Več kot 30 Junakov je s helikopterjem poletelo na Kredarico, 10 pa jih je s pomočjo vodnikov osvojilo vrh Triglava!

Za našo predsednico Urško se je jutro začelo že sredi noči. Na Triglav se je povzpela peš iz doline in s seboj nesla zastavo Junakov. Spremljalo jo je tudi nekaj staršev Junakov in prijateljev.

V zgodnjih jutranjih urah smo se zbrali v vojašnici v Bohinjski Beli. Za malico so poskrbeli 5du sendvič 4you in Fructal s sokovi. Za posladek pa hiša slaščic Beti in grisbi. Hvala!

Kmalu je v vojašnico priletel helikopter. Junaki helikopter pogosto opazujejo skozi okna hemato-onkološkega oddelka na pristajalni ploščadi ljubljanske urgence. Tokrat pa so ga videli čisto od blizu. Helikopter je Junake in starše odpeljal na Kredarico, najbolj pogumni pa so skupaj z vodniki začeli svojo pot proti vrhu Triglava. 

Na Kredarici je sveto mašo v kapelici Marije Snežne za vse Junake daroval vikar slovenske vojske, zabaval pa jih je harmonikaš. Privoščili so si tudi pravo gorsko kosilo v koči na Kredarici. Za podporo se zahvaljujemo tudi osebju hemato-onkološkega oddelka. Na izletu so se nam pridružili 4 zdravniki in 2 medicinski sestri.

Medtem so se ostali Junaki z družinami odpeljali do Bohinjskega jezera. Parkiranje tik ob jezeru je prijazno omogočila občina Bohinj. V Ribčevem Lazu smo se vkrcali na panoramsko ladjico in odpluli v Ukanc. Med plovbo nam je vodička povedala nekaj zanimivosti o Bohinjskem jezeru. Po pristanku smo se z nihalko povzpeli na Vogel. Za brezplačno vožnjo z ladjico se iskreno zahvaljujemo Turizem Bohinj, za vožnjo z nihalko pa Vogel.

Na Voglu smo se okrepčali v restavraciji Viharnik. Starši so v miru uživali ob čudovitem pogledu na Triglav, otroci pa so medtem skakali po napihljivem gradu. Najlepša hvala za popust in brezplačne krofe, ki so jih otroci z veseljem pojedli! Po povratku v dolino smo se vsi skupaj zbrali v gostilni in piceriji Pr Pristavc. Zahvaljujemo se jim za gostoljubje in ustrežljivost. 

Junaki, ki so imeli dovolj energije, so z družino dan zaključili v Vodnem parku Bohinj, kjer so nam prijazno omogočili brezplačen vstop.

Preživeli smo res nepozaben dan, za kar se še enkrat iskreno zahvaljujemo Slovenski vojski in vsem ostalim, ki ste pripomogli, da je bil dan tako čudovit.