Zbiranje plastenk za Junake

V Zlatem septembru se je začela akcija zbiranja plastenk za Junake. Akcijo tudi po koncu septembra nadaljujemo. Plastenke se bodo zbirale vse do konca februarja 2024.

POMEMBNO

Plastenk v društvu žal ne moremo sprejeti, saj nimamo prostora za hranjenje, niti primernih vozil za razvoz in predvsem nimamo ljudi, ki bi to zmetali v avtomate. Edini način oddaje plastenk je preko avtomatov, ki so v izbranih Lidlovih poslovalnicah. 

KJE NAJDETE AVTOMAT ZA ODDAJO PRAZNIH PLASTENK?

Prazne plastenke za dober namen se zbirajo v treh izbranih Lidlovih trgovinah – Ljubljana Toplarniška, Maribor Europark in Kranj Šuceva.

Tam so nameščene posebne naprave za zbiranje, kamor lahko oddate prazne plastenke pijač. Zbrane plastenke bo redno prevzemala družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo poskrbela za trajnostno ravnanje in prodajo zbranih plastenk. Po zaključku akcije pa bodo našemu društvu predali zbrana sredstva od prodaje. 

AKCIJO STA PODPRLA LIDL SLOVENIJA IN INTERZERO SLOVENIJA 

Akcijo, ki bo trajala 6 mesecev, omogoča Lidl Slovenija, ki nas srčno podpira že vse od ustanovitve. Hvala za vse! 

Zelo smo hvaležni, da se je tokratni akciji pridružilo tudi podjetje Interzero Slovenija. Za vsako oddano plastenko bosta obe podjetji našemu društvu še dodatno donirali 0,05 €.

POGLEJTE, KAKO POMAGATI

Poglejte VIDEO, kako lahko enostavno pomagate.

Več informacij pa najdete TUKAJ.

POMAGAJTE TUDI Z DELJENJEM STORY-JEV

Danes smo začeli tudi z “verigo za Junake”. Z njo želimo novico o zbiranju plastenk čimbolj razširiti med ljudi. Poglej naš story. Za vsak deljen in označen story bo Lidl društvu doniral 5 centov.