Sklad za humanitarno pomoč – novo

Konec preteklega leta nam je Ministrstvo za zdravje podelilo status humanitarnega društva na zdravstvenem področju. Tega smo se zelo razveselili, saj je to potrditev, da je naš program dober. Poleg tega pa nam omogoča, da lahko še lažje pomagamo družinam otrok z rakom. 

Tako smo v februarju odprli nov TRR račun, namenjen Skladu za humanitarno pomoč. Konec marca smo na Zboru članov potrdili tudi Pravilnik o dodeljevanju pomoči, da bomo lahko naš novi program začeli izvajati. 

Cilj programa nudenja humanitarne pomoči je izboljšati kakovost življenja otrok z rakom med in po zdravljenju ter pozitivno prispevati k finančni stabilnosti družin otrok z rakom.

Otroci, ki zbolijo za rakom, pogosto že med samim zdravljenjem potrebujejo posebne medicinske pripomočke ali dodatne terapije (npr. fizioterapije). Mnogi pa se po koncu zdravljenja soočajo s posledicami in jim takšni pripomočki ali terapije lahko bistveno izboljšajo kvaliteto življenja.

V sklad lahko donirate nenamenska sredstva, iz katerih bomo pomagali več družinam otrok z rakom (kot enkratna denarna pomoč ob diagnozi otroški rak ali z nakupom potrebnih pripomočkov).

TRR: SI56 6100 0002 8848 632, odprt pri Delavski hranilnici. 

Za kodo namena izberite: CHAR, pod namen napišite: JUNAKI. Sklic: 00 2024

Društvo Junaki 3. nadstropja, Tržaška cesta 2, Ljubljana

V skladu pa bomo zbirali tudi namenska sredstva za točno določenega otroka z rakom, ki bo potreboval pomoč. Za vsakega otroka bo določen sklic in namen, ki bo omogočal spremljanje sredstev zanj. Eno vlogo že obravnavamo, kmalu bo znanih več informacij, kako lahko družini v stiski pomagate in Junakinji omogočite lepše življenje.

ZA DRUŽINE OTROK Z RAKOM

Starši lahko informacije o programu dobite na naši spletni strani: 

Lahko pa nam tudi pišete na:drustvo@junaki3nadstropja.si