Z malenkostjo lahko polepšamo dan

Donacije kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo, na katerem se zdravijo vsi otroci z rakom po Sloveniji, so nam zelo pomembne. Verjamemo, da lahko z njimi olajšamo čas zdravljenja družinam Junakov, ki se trenutno soočajo z boleznijo in nas najbolj potrebujejo. Ker smo starši v društvu že “šli čez to”, vemo, kako pomembne so lahko tudi malenkosti. 

O potrebah na oddelku smo ves čas v stiku z osebjem. Kolikor je mogoče, prisluhnemo njihovim predlogom, kaj bi bilo treba priskrbeti za čim boljšo oskrbo Junakov. Prav tako pa se na nas obračajo starši Junakov, ki nam sporočijo, kaj na oddelku pogrešajo. 

Nekatere naprave in pripomočki so zelo dragi, zato jih ne moremo takoj priskrbeti. Bivanje na oddelku pa se Junakom lahko polepša tudi z malenkostmi. 

Tokrat smo priskrbeli nastavek za straniščno školjko, ki zviša wc in tako Junakom, ki imajo zaradi bolezni ali zdravljenja oteženo gibanje, olajša bivanje na oddelku. 

Poleg tega smo osebju predali še 4 prenosna stojala za infuzijo, ki omogočajo, da lahko Junaki bolnišnico zapusijo prej kot sicer. Osebje nauči starša ravnanja z zdravili in stojalom. Tako se lahko del zdravljenja izvaja doma, kar je velika prednost za otroke in njihove družine.

Hvala vsem donatorjem in podpornikom društva za dosedanjo podporo. Z vašo nesebično pomočjo lahko izvajamo takšne akcije.

Če nam želite še naprej pomagati, lahko to storite:

  • z nakazilom na TRR: SI56 6100 0002 3978 068, odprt pri Delavski hranilnici. Za kodo namena izberite: CHAR, pod namen napišite: za Junake. Sklic: 00 170424
  • ali SMS sporočilom JUNAKI5 na 1919, s katerim prispevate 5€.

Še enkrat iskrena hvala v imenu vseh Junakov 3. nadstropja.