Pesem zate – zbrali skoraj 20.000€

V začetku leta nas je kontaktirala gospa Jolanda Ravnikar, ki že več let organizira dobrodelni koncert Pesem zate od srca do srca, katerim se vedno zbira sredstva za otroke z rakom. Letos je k sodelovanju povabila naše društvo, kar smo z veseljem sprejeli. Gospe Jolandi in njeni ekipi se iskreno zahvaljujemo za ves njen izjemen trud in dragocen čas, ki ga je vložila v organizacijo koncerta. 

Prejšnji četrtek,  23. 11. 2023, je bil težko pričakovani dan koncerta. Povabilu za nastop so se odzvali mnogi odlični in priznani glasbeniki, za kar se jim prav tako iz srca zahvaljujemo. Prav vsak je na odru pokazal svojo srčnost in pokazal, da gre pesem zares od srca do srca. Za vzdušje v Festivalni dvorani so poskrbeli vsi dobri ljudje, ki so rezervirali vstopnice in napolnili dvorano do zadnjega kotička. Hvala prav vsem, ki ste z obiskom koncerta podprli Junake!

Nastopili so: Modrijani, Čuki, Tanja Žagar, Marko Hatlak, Mitja Ferenc, Primož Grašič, Darja Švajger, Slavko Ivančič, Marko Vozelj, Franci Kompare, Nina Kompare Volasko, Mladinski pevski zbor OŠ Matije Valjavca Preddvor z zborovodkinjo Simono Kralj, Junak Janež Matko Juvančič, Junakinja Lucija Jelenc, Jolanda Ravnikar in spremljevalni ansambel.

Koncert je trajal več kot dve uri in vsi nastopajoči so poželi velik aplavz. Največjega seveda na koncu s skupinsko točko nastopajočih glasbenikov, ki so skupaj z občinstvom zapeli v en glas. Da je vse gladko potekalo, sta poskrbela odlična povezovalca – Peter Poles in Bernarda Žarn. Iskrena hvala tudi obema!

Povezovalca sta ob koncu razglasila, da se je s prostovoljnimi prispevki in donacijami na TRR zbralo kar 19.810 €. Hvala še enkrat vsem, ki ste prispevali!

PRED NAMI ŠE DOLGA POT DO CILJA – 107.000€

Zbrana sredstva bomo namenili za nakup Hematološkega analizatorja za Klinični inštitut za specialno laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike, kjer izvajajo preiskave hematoonkoloških stanj v pediatriji. 

Več o samem laboratoriju in zakaj Junaki analizator potrebujejo, lahko preberete TUKAJ.

POMAGAJTE nam, da čimprej zberemo dovolj sredstev za nakup.

In sicer:

  • z nakazilom na TRR: SI56 6100 0002 3978 068, odprt pri Delavski hranilnici. Za kodo namena izberite: CHAR, pod namen napišite: ANALIZATOR. Sklic: 00 23112023
  • ali SMS sporočilom JUNAKI5 na 1919, s katerim prispevate 5€.

Hvala vsem, ki boste kakorkoli pomagali ali delili objavo, da skupaj dosežemo čim več ljudi!