Donacija Miranu v spomin

Pred nekaj dnevi nam je pisala Kristina, mamica treh fantov. Družina je mnogo prehitro ostala brez ljubljenega moža in očeta, Mirana. Tudi v njihovo življenje je žal grdo posegla bolezen – rak. Ob tej težki izgubi so se odločili za nesebično in plemenito dejanje – ob slovesu so zbirali sredstva za Junake 3. nadstropja. 

Kristina nam je povedala: “Miran Gnezda, mož in oče treh fantov, je bil športnik od nog do glave že od otroštva. Zgledno je skrbel za svoje zdravje. Kljub temu, je njega in vse družinske člane pred tremi leti presenetila diagnoza metastatski rak prostate. Ob odkritju je bila bolezen že v četrtem stadiju. Miran je vse svoje misli usmeril v ozdravitev. Kljub slabi prognozi in številnim terapijam, je kvalitetno živel z boleznijo. Konec meseca oktobra pa se je bolezen neznansko razširila in zdravila zanj ni bilo več. Tako je še tri zadnje tedne, ob hitrem slabšanju počutja in zdravstvenega stanja, preživel v krogu svoje družine. 

Že pred tem se je v naše srce zasidrala zgodba fanka iz našega kraja, ki je kot 6-letni deček premagal raka. Za to družino je bilo takrat to peklensko obdobje.

Zato smo se z otroki, našimi fanti, odločili, da ob slovesu našega ljubega Mirana hvaležno odklonimo vse cvetje in sveče ter raje odpremo skrinjico za prostovoljne prispevke za Junake 3. nadstropja Pediatrične klinike. Srečno mladi in mali junaki!”

Kristina nam je povedala še, da se sicer neradi izpostavljajo, a da se ji zdi vredno izpostaviti, če bo ta objava k dobrodelnosti spodbudila še koga. Glede tega seveda vedno spoštujemo odločitev donatorjev.

Vsem, ki ste imeli Mirana radi, izrekamo iskreno sožalje in vam želimo veliko moči. Poleg tega pa se iz srca zahvaljujemo družini in vsem, ki ste prispevali in zbrali kar 1600€!