Novi vzglavniki za Junake

Otroci z rakom – Junaki v času zdravljenja skupaj s starši preživijo veliko časa na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo. To pogosto poudarjamo, saj je obdobje intenzivnega zdravljenja za Junake in njihove starše (pa tudi sorojence) najtežja preizkušnja. Takrat so družine najbolj ranljive, pogosto občutijo nemoč in obup.

Zato je naše delo prioritetno usmerjeno v ta čas. Prizadevamo si, da imajo Junaki na oddelku kar najboljše možne pogoje za oskrbo in zdravljenje, da dobijo vse informacije, ki jih potrebujejo in jim je tako prihranjena vsaj kakšna skrb.
Za več udobja naših Junakov med hospitalizacijo smo že pred časom priskrbeli nove vzmetnice za vse bolniške postelje. Tokrat pa so se starši Junakov na nas obrnili s prošnjo, naj priskrbimo nove vzglavnike. Dosedanji so bili namreč dotrajani, včasih pa jih je za starše celo primanjkovalo.

S pomočjo osebja oddelka, ki nam je tudi tokrat prisluhnilo, smo prošnjo lahko uresničili. Pediatrična klinika ima sicer skupne vzglavnike za celo kliniko. Vzglavniki, ki smo jih priskrbeli mi, pa se bodo čipirali in bodo tako iz skupne pralnice vedno prihajali nazaj na pravi oddelek.

Za vse nasvete o ustreznih modelih vzglavnikov, za testne vzorce in za popust se najlepše zahvaljujemo Odeja.

Nakup vzglavnikov sta z donacijo omogočila lastnica Pizzerija Jakob, Mihaela Jazbec in lastnik Pr Čiči, Milan Cegler. Za srčnost in pomoč Junakom in njihovim staršem se jima iz srca zahvaljujemo.

Hvala tudi vsem ostalim donatorjem in podpornikom, ki nam omogočate delovanje.