Zgodba Junakinje Julijane – Hodgkinov limfom

Nazadnje urejeno: 2023-05-03
Predviden čas branja: 1 min

23.3.2017 so mi v bolnišnici Golnik diagnosticirali Hodgkinov limfom.

Od slabega počutja in lis na rentgenski sliki do same diagnoze je preteklo približno 2 – 3 mesece. Mislili so, da imam pljučnico, nato endeme po nogah in na koncu še sarkoidozo. Takrat so me zaradi zelo slabih izvidov sprejeli na Golnik, po 14 dneh vsakodnevnega pregledovanja, punkcij bezgavk pa so ugotovili, da imam Hodgkinov limfom. Takoj naslednje jutro, 24.3.2017, so me odpeljali na tedaj meni zelo grozen oddelek, kjer sem presedela cel dan, do prihoda mojega zdravnika dr. Kavčiča, da smo se z mami pogovorili, kako naprej.

Za vikend sem odšla domov. Ko sem prišla nazaj, smo začeli z preiskavami (MR, petCT, CT… ). Treba je bilo tudi odstraniti fiksni zobni aparat zaradi zdravljenja… Ker sem bila že več kot 18 let, se je mami požarnimala še o shranjevanju jajčnih celic. Tako smo imeli še posvet z ginekologinjo iz Leonišča, ker sem imela dovolj časa in rak ni bil tako napadalen. 11 dni sem se hodila špikati v bolnišnico Jesenice. Nato je prišel dan operacije in punkcije (vstavitev porta, punkcija jajčnih celic ter odvzem kostnega mozga). Takoj naslednji dan smo začeli s kemoterapijo. Pri meni ni trajala dolgo: imela sem 4 cikle po 15 dni, brez obsevanja, saj je v meni ostalo manj kot 8 % tujka (raka). Na začetku zdravljenja sem imela v medplučju velikega raka za 500 ml tekočine (vidno s preiskavo petCT). S kemoterapijo in zdravljenjem sem končala 24.7.2017. Kemoterapijo sem prenašala v redu, brez stranskih učinkov, razen neznosnih bolečin v kosteh ob prenehanju jemanja Pronizona in težav s portom (gnojenje in odpiranje rane, potem še živo meso, tako da so mi ga kmalu po zdravljenju odstranili).

Moja izkušnja ni huda. Nasprotno, je lepa! Lepe spomine imam na otroke in starše na oddelku. Vsi smo si bili v veliko oporo. Zelo prijazne sestre in zdravniki. Hvala vam! ❤️

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.