Sprejem na oddelek

Nazadnje urejeno: 2021-06-08
Predviden čas branja: 1 min

Pred sprejemom na oddelek mora biti otrok pregledan v hematološki ambulanti (vsak delavnik do 15. ure) ali v sprejemni ordinaciji (izven rednega delavnega časa hematološke ambulante). Sprejem na oddelek nato uredite pri sprejemnem okencu v P1. Tudi spremljevalec, ki bo sobival ob otroku, uredi svoj sprejem na tem okencu. Ob sprejemu otrok prejme zapestnico z imenom in priimkom, ki jo mora nositi ves čas bivanja v bolnišnici.
Pri urejanju za sprejem v dnevno bolnišnico poudarite, da gre za “EDH” (enodnevni hospital) ali “DH” (dnevni hospital). O tem, kakšne vrste sprejem bo potreben pri vašemu otroku, vam povedo ob pregledu v hematološki ambulanti.

Pred obravnavo v hematološki ambulanti je treba otroka prijaviti pri sprejemnem okencu v P2 (desno stopnišče) z njegovo zdravstveno kartico. Najmanj gneče je zgodaj zjutraj med 7:30 in 8.00.
Ambulanta ima lastno ordinacijo za odvzem krvi in preveze.

Ob prvem sprejemu na oddelek vam bodo zdravstveni delavci povedali, kakšno napotnico potrebujete za nadaljevanje zdravljenja.

Starši, ki želijo sobivati ob otroku, ki je starejši od (dopolnjenih) šestih let, morajo namestitev in/ali prehrano plačati v skladu s Pravilnikom o višini materialnih stroškov nastanitve pri izvajalcu zdravstvenih storitev, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravje 2008. So torej samoplačniki. Starši, ki so sprejeti zaradi usposabljanja za nadaljnjo rehabilitacijo na domu, doplačajo le 30 % samoplačniške cene spremljevalca.

Pediatrična klinika pa sobivanje enemu od staršev oz. skrbniku zagotavlja v vsakem primeru (razen v času omejenih prostorskih zmogljivosti ali drugih utemeljenih razlogov).

Možnost nastanitve in prehraneCena
Nočitev in celodnevna prehrana enega od staršev20 €
Nočitev z zajtrkom enega od staršev ali skrbnikov11,89 €
Nočitev z zajtrkom in večerjo enega od staršev ali skrbnikov15,24 €
Zajtrk1,72 €
Kosilo4,76 €
Večerja3,35 €
Celodnevna prehrana9,83 €
Nočitev na zasilnem ležišču (ležalniku)5,84 €
Nočitev na zasilnem ležišču z zajtrkom7,56 €

Več informacij na: https://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/podatki_za_paciente

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.