Psihološka pomoč po koncu zdravljenja

Nazadnje urejeno: 2022-06-28
Predviden čas branja: 1 min

V juliju 2022 bo zaživela ambulanta za psihološko pomoč družinam po koncu zdravljenja, za katero smo si v društvu prizadevali že od ustanovitve.

?️✨?️✨?️✨?️✨?️✨?️✨?️

Na oddelku so oblikovali dodaten psihološki program za otroke in mladostnike, ki so pred več kot 2 letoma zaključili z zdravljenjem na oddelku. Namen programa je psihološka pomoč ter usmerjanje otrok in njihovih svojcev (staršev in sorojencev) pri premagovanju zdravstvenih, čustvenih in psihosocialnih ovir, s katerimi se lahko srečujejo po ozdravitvi. To vključuje edukacijo o dolgoročnih posledicah bolezni in zdravljenja raka, napotitev k drugim strokovnjakom v primerih, kjer je to potrebno, obravnave pri psihologu, svetovanje in vodenje, pomoč pri učnem procesu otroka, pomoč pri prehajanju v odraslo obdobje (tranzicija) itd. V načrtu so tudi skupine za starše in različne aktivnosti za sorojence.

Program vključuje triažno psihološko ambulanto, ki se bo izvajala ob torkih in četrtkih med 14. in 16. uro. Na pregled bodo vabljeni vsi otroci in mladostniki, ki so pred 2 letoma zaključili intenzivno zdravljenje. Ostale otroke in mladostnike lahko starši na pregled naročijo po e-pošti: narocanje.psihoonkologija@kclj.si

Za pregled vsi otroci potrebujejo veljavno napotnico za kliničnega psihologa, ki jo izda otrokov izbrani pediater.

?️✨?️✨?️✨✨?️✨?️✨?️✨?️

Za vse ostale pa sta seveda še vedno na voljo oddelčni psihologinji. 

Veseli bomo vašega odziva in izmenjave izkušenj! 

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.