Hematološko – onkološki oddelek

Nazadnje urejeno: 2021-06-08
Predviden čas branja: 1 min

Klinični oddelek (KO) za otroško hematologijo in onkologijo je edini center v državi, kjer se izvaja diagnostika in zdravljenje onkoloških bolezni pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti oziroma do zaključka srednje šole. V nekaterih primerih se na oddelku zdravijo tudi mladi odrasli z malignimi boleznimi, ki so značilne za otroško in mladostniško obdobje. Hkrati je edini klinični oddelek, kjer se izvajajo zahtevnejši diagnostični in terapevtski postopki pri otrocih ter mladostnikih s krvnimi boleznimi in motnjami strjevanja krvi.

V okviru KO deluje tudi ambulantni del, kjer se opravljajo prvi ter kontrolni pregledi otrok in mladostnikov z onkološkimi boleznimi, krvnimi boleznimi in z motnjami strjevanja krvi. V ambulanti potekajo tudi pregledi pred sprejemom na oddelek za otroško hematologijo in onkologijo, ambulantno zdravljenje ter redno spremljanje otrok in mladostnikov po že zaključenem zdravljenju.

KO za otroško hematologijo in onkologijo je v 3. nadstropju pediatrične klinike.

Na oddelku je 11 bolniških sob, dnevna bolnišnica (namenjena otrokom, ki so na oddelek sprejeti in odpuščeni v istem dnevu), jedilnica (ki je hkrati tudi igralnica), igralnica za predšolske otroke in soba bolnišnične šole (ki je hkrati pisarna specialnih pedagoginj in vzgojiteljice), soba za starše, pisarni psihologinj in pisarne oz. sobe za zdravstvene delavce.

Kontakti na oddelku

Konzilijarni zdravnik na oddelku do popoldanske izmene
01 522 71 54

Medicinska sestra v popoldanski in nočni izmeni
01 522 92 15

Dežurni pediater za celo kliniko, ni vedno onkolog
01 522 88 56

Telefonska številka ambulante
01 522 92 39
hemato.pek@kclj.si

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.