Bolnišnični duhovnik

Nazadnje urejeno: 2021-06-08
Predviden čas branja: 1 min

Vse informacije: http://bolniska-zupnija.rkc.si/index.php in bolniska.zupnija@rkc.si

Izkušnjo z obiskom duhovnika v bolnišnici je zapisala Simona Kralj.

»Bolniki v slovenskih bolnišnicah imajo možnost, da jih obišče bolnišnični duhovnik. Če bolnik ni krščanske veroizpovedi, prav tako lahko pokliče na navedeno telefonsko številko in jih bo katoliški duhovnik povezal z duhovniki ter voditelji njegove veroizpovedi.

Smo verna katoliška družina. Govorim si: »Vsak ima tak križ, kot ga lahko nosi.« Po diagnozi, da gre za tumor v hčerini glavi, sva z možem želela, da hči pred operacijo prejme bolniško maziljenje. S to možnostjo sva bila že seznanjena, saj jo že več let uporabljajo prijatelji in sorodniki.

Poklicala sva bolniškega duhovnika na tel. št. 041/613-378 in se dogovorila, da pride že čez dve uri. Tel. št. sem našla na spletni strani bolnišnične župnije: http://bolniska-zupnija.rkc.si/index.php.

Kot sem napisala je v bolnišnicah dovoljen prihod bolnišničnega duhovnika. Pride v sobo. Tudi medicinska sestra lahko pokliče bolnišničnega duhovnika. Vsakemu, ki ima vsaj malo vere, priporočam njegov obisk.

Ko je duhovnik vstopil v bolniško sobo, je kar hitro navezal stik s hčerko. Z nama z možem se je odkrito pogovarjal o danem položaju, hčeri pa je naredil origami žabico, ki skače. To ji je bilo zelo všeč. Z žabico se je zamotila in malo sprostila. 

Bolniško maziljenje je potekalo v sobi. Hči je bila v mojem naročju. Sedela sem na postelji, mož in duhovnik sta stala poleg. Duhovnik med bolniškim maziljenjem moli nad bolnikom in ga pokriža.

Na razpolago je tudi za spoved, obhajilo ali pogovor. Naš duhovnik je bil dober poslušalec. Obisk in podelitev zakramenta sta brezplačna, če pa želite, lahko oddate dar za sv. mašo ali kapelo ipd.

Isti duhovnik mašuje v kapelici UKC. Do kapelice v UKC pridete skozi glavni vhod, nato desno po stopnicah navzdol in diagonalno desno boste zagledali vhod v kapelico. Kapelica je večinoma odprta, zato lahko tja pridete tudi izven uradnih obiskov in molite.

Tudi na rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani imamo izkušnjo svete maše, ki je bila včasih vsak torek ob 16. uri v 4. nadstropju. Vsem vernim priporočam obisk teh svetih maš

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.