JUNAŠKI VIKEND (3.9.-4.9.2022)

(Mojstrana, Kranjska Gora, Planica)

Najprej se malo spomnimo na lanski izlet, ki smo ga s pomočjo Slovenske vojske preimenovali v nepozabni izlet. S helikopterjem so prepeljali junaške družine na Kredarico in nekaj Junakom omogočili tudi vzpon na očaka.

Tako je bi letošnji izlet nadaljevanje lanskega. Začeli smo ga v Slovenski planinski muzej z vodenim ogledom in vzponom po ferati na Gradišče. Za varnost in popolno zabavo so na ferati poskrbeli pri Kofler Sport. Za prvo presenečenje vikenda so poskrbeli v muzeju, saj nas je razveselil njihov Planinko.
Še polni vtisov smo se odpeljali naprej proti Kranjski Gori, se najedli in že je prva skupina vstopila v Bedanc bus in se po skrivni poti odpravila v Kekčevo deželo. Prvi skupini ni popolnomauspelo pregnati Bedanca za Špik, zato se je kmalu za njimi na to težko nalogo odpeljala druga skupina.
Preden so kuharji v Hit Alpinea Kranjska Gora pripravili okusno večerjo, nas je obiskal Denis Chorchyp in otrokom pokazal kako lahko s pomočjo živali razgibajo svoje telo.
Marsikateri starš bi z veseljem po večerji odkorakal v sobo na zasluženi počitek, ampak jim Junaki tega niso dovolili in se skupaj ob ritmih Trkaj-a zabavali v disku še pozno v noč.

Kaj bi po taki perfektni soboti lahko pognalo kri po žilah? Junaška nedelja seveda, in kakšna nedelja je to bila!?
Zanimiva, športna, lepa, nepozabna, … (če ima kdo še kakšen presežek v mislih, naj ga doda v kometar).

Takoj po zajtrku nas je že čakal čisto pravi balon, s katerim so se otroci lahko malo dvignili od tal.
Nato pa vožnja do Planice, doline pod Poncami, ki je bila polna doživetij. Kako je poleti teči na smučeh, kaj je sploh curling, ali lahko premagaš strah pred najstrmejšim zip line-om, ali zmorem opraviti vseh 5 mini olimpijskih izzivov,… na ta vprašanja smo dobili odgovor: DA!
Vse se da, če je volja, pot in pripravljenost prisluhniti in sodelovati.

Hvala vsem, ki ste pomagali izpeljati Junaški vikend in čestitke vsem otrokom (in staršem), ki ste prišli do odgovora.

Slovenski planinski muzej
Kofler sport
Julijana turizem
Denis Porčič
Trkaj
Hit alpinea
Nordijski center Planica
Telekom Slovenije
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez
Cene Prevc
Primož Peterka
Aleš Fevžer
Gostilna Zelenci
Lisjak Foksi
čaplja Vita
medo Mato
Prostovoljci in prostovoljke