Junaki potrebujejo prenosno črpalko

Infuzijska črpalka je vsem, ki so bili v tretjem nadstropju, zelo dobro poznana. To je naprava, preko katere otroci prejemajo zdravila. Tudi tista najbolj strašna, a nujno potrebna v boju z rakom – kemoterapijo, kot tudi mnoga druga podporna, ki lajšajo težave ob zdravljenju. Med njimi protibolečinska sredstva, antibiotike pa tudi parenteralno hrano (otroci zaradi slabosti pogosto zelo slabo jedo) pa tudi krvne pripravke (transfuzije krvi). Zdravila od infuzijske črpalke po ozki cevki (katetru) potujejo neposredno v kri.
Otroci so v bolnišnici ves čas priklopljeni na infuzijsko črpalko (tudi ponoči), saj vedno nekaj potrebujejo in zaradi tega ne morejo zapustiti oddelka. Infuzijska črpalka je na posebnem stojalu s koleščki. Stojalo ljubkovalno imenujemo Fifi. Društvo je oddelku že donirali nove infuzijske črpalke, kar so nam omogočile donacije dobrih ljudi.

??❤️??

Tokrat pa zbiramo denar za prenosno infuzijsko črpalko BD Bodyguard in nahrbtnik, s katero bi otroci lahko odšli tudi domov (kadar bi to bilo mogoče in varno). S tem bi marsikomu skrajšali čas hospitalicije, zdravljenje pa omogočili v domačem okolju. Vsi vemo, da otroci (in spremljevalci) v bolnišnici odštevajo dneve do odpusta domov.
Vrednost črpalke z nahrbtnikom je 2.086 €.

????‍??‍??️?️?️
Pomagate lahko vsi podporniki društva in Junakov, in sicer s finančno donacijo:

  • z nakazilom na TRR SI56 6100 0002 3978 068, koda namena CHAR, pod namen vpišete “crpalka”, za sklic pa uporabite model SI00,
  • pošljete SMS JUNAKI5 na 1919 in tako prispevate 5 € za otroke z rakom.

Za kakršnokoli pomoč ali delitev objave se vam v imenu Junakov iz srca zahvaljujemo.
?????