Druženje žalujočih očijev

V društvu že vse od ustanovitve ozaveščamo tudi o tem, da pri nekaterih otrocih, ki zbolijo za rakom, zdravljenje ni uspešno, kljub trudu zdravnikov. Eden od petih otrok se ne pozdravi. In za sabo zapusti ogromno praznino. Družine, ki jih doleti najhujše, so med nami in žal jih ni malo. Enakovredno jih vključujemo v vse naše dogodke in aktivnosti. Nekateri dogodki pa so namenjeni samo za te družine. V oktobru smo tako že tretje leto zapored organizirali vikend žalujočih mamic v okviru našega programa za samopomoč. Mamice z enako izkušnjo izgube otroka so druga drugi največja opora.

Prejšnji konec tedna pa smo organizirali še vikend oddih za očete. Lansko popoldansko druženje smo nadgradili in podaljšali v dvodnevno druženje. Po zgledu oddiha za mamice, smo tudi zanje pripravili družabni in sproščujoč program.

V petek so se zbrali pred Thermano Laško, od koder so šli peš do TIC Laško, kjer jih je čakala vodička in jim razkazala zgodovino Laškega. Ogledali so si tudi muzej in postopek varjenja piva. V sobi pobega je sledila skupinska preizkušnja v reševanju ugank. V gostilni Špica pa so z okusno hrano poskrbeli za piko na i celotnega dneva.
Naslednji dan so po dopoldanskem sproščanju v bazenu in savnah zaključili druženje z odličnim kosilom v gostilni Amerika.

Najlepše se zahvaljujemo Thermana Laško za gostoljubje in ugodno ceno namestitve. Za popust se zahvaljujemo tudi STIK Laško.
Hvala tudi vsem očetom, atijem, očijem in očkom, ki ste se opogumili in prišli. Zavedamo se, da je prvi korak (odločitev za udeležbo) težak. Hvala, ker ste ga naredili in verjamemo, da vam ni žal!