Dobrodelnost ob abrahamu

November je čas, ko nam z vsakim dnem misli vse bolj uhajajo k prazničnemu decembru. V trgovskih centrih lahko počasi že opazimo okraske in božične motive, prav tako začnejo krasiti mesta po vsej Sloveniji. Večina otrok že nestrpno čaka prihod dobrih mož. A vsem življenje žal ne prizanaša. Nekateri bodo priprave na praznični december in žal tudi same praznike preživeli v bolnišnici. 

V tem predprazničnem času je Damjan Veber praznoval okroglih 50 let. Ob tem pa ni pozabil na ljudi, ki so v stiski. Ob praznovanju se je odpovedal darilom in pozval k zbiranju sredstev za tri dobrodelne organizacije. Med njimi tudi za naše društvo. Za Junake so zbrali 1.070€ prostovoljnih prispevkov. Za nesebično in plemenito dejanje se Damjanu iz srca zahvaljujemo! Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki ste pri tem sodelovali in omogočili, da se je zbralo toliko sredstev. 

Diagnoza rak vsak teden na novo prizadene 1-2 družini. Otroci, ki so bili še včeraj zdravi, se čez noč znajdejo v bitki za življenje. Nemočni in obupani starši pa jim po najboljših močeh stojijo ob strani. Komurkoli se lahko v enem dnevu sesuje cel svet. In vsakdo izmed nas lahko, tako kot Damjan, z majhnimi (ali večjimi) dejanji dobrodelnosti pripomore k temu, da je družinam v stiski vsaj nekoliko lažje. 

Prispevajte za naše najaktualnejše projekte: 

  • denarna pomoč družinam otrok z rakom
  • Dedek Mraz za Junake
  • Prizidava in renovacija dela hemato-onkološkega oddelka, ki ni namenjen zdravljenju
  • nakup hematološkega analizatorja 

Kako?

  • z nakazilom na TRR SI56 6100 0002 3978 068, koda namena CHAR, pod namen vpišete “ZaJunake”, za sklic pa SI00 112023,
  • pošljite SMS JUNAKI5 na 1919 in tako prispevate 5 € za otroke z rakom.