Zimsko veselje za Junake

Ne vemo, če veste, da se iz 3. nadstropja Pediatrične klinike v Ljubljani odpira čudovit pogled na Kamniške Alpe? Razgled je še posebej lep ob mrzlem zimskem dnevu, ko se s snegom pokriti vrhovi bleščijo v snegu, da bi dosegel Krvavec z roko.
Lahko si predstavljate, kako težko je takrat dneve preživljati v bolnišnici, ko misli uhajajo k zimskim radostim, ki so na voljo vsem zdravim otrokom.

Na svetovni dan raka, v nedeljo 4.2., smo za Junaške družine pričarali nepozabno zimsko veselje. Dogodka se je udeležilo več kot 50 družin. Zjutraj smo se zbrali v nakupovalnem središču ALEJA. Ob prihodu je vse pozdravil medo Mato, ki je prav za ta dan na kratko prekinil zimsko spanje. Hvala prostovoljki Taji, ki je tokrat oblekla maskoto! Ob prihodu smo družinam razdelili sendviče za katere so tudi tokrat poskrbeli pri Sendvič4U in pijačo, podarili pa smo jim tudi knjige Pravljičnih 7, ki jih je donirala Fundacija ALJAŽEV kRAJ.

Tik pod nebom smo napolnili drsališče in 2 uri uživali na sončni terasi ALEJA SKY. Nekateri so se s pomočjo dveh prijaznih inštruktorjev naučili prve drsalke korake, drugi pa izpilili kakšen bolj napreden zavoj. Hvala drsališče, z veseljem vas še kdaj obiščemo!
Mlajši so imeli na voljo tudi igralnico Planet Lolipop, kjer so se nadvse zabavali, animatorke pa so poskrbele tudi za ustvarjanje. Pred odhodom iz igralnice smo si ogledali še predstavo Povodni mož, nad katero so bili otroci zares navdušeni!
Drsanje in akcija v igralnica seveda vsakogar utrudita. Restavraciji McDonald’s in Imperio mexicano mehiška restavracija sta poskrbeli, da smo se najedli kot že dolgo ne. Hvala za prijazno postrežbo in gostoljubje. Posebej pa se moramo zahvaliti Aleji, saj so samo za Junake predčasno odprli nakupovalno središče in nam omogočili to nepozabno dopoldne.

Kaj se prileže po obilnem kosilu? Kavč in dober film! Mi smo Kavč nadomestili kar s kinom in film z animiranim filmom Race! v Cineplexx Slovenija Kranj. Tudi tam so nas Junake sprejeli odprtih rok, saj smo imeli celo dvorano čisto zase, pa še kokice za povrhu! Najlepša hvala!

Po kinu pa se je treba spet malo pretegnit. Za vse z dovolj energije, je sledilo še nočno sankanje na Krvavec. Marsikdo se je prvič peljal z gondolo, večina pa je prvič izkusila sankanje v taki adrenalinski obliki.
Sanke na sedežnico, potem pa šk, izza ovinka! V soju čudovite večerne zarje je vriskanje odmevalo po celem Krvavcu. Da pa nam prsti niso pomrznili, so poskrbeli s toplim čajem, hrano in sladicami na Plaža Krvavec. Fenomenalno! Tudi k vam še z veseljem pridemo, hvala!

Dogodki društva so zato zelo pomemben del podpore družinam otrok z rakom. Da doživijo en košček zamujenega in da se počutijo v središču pozornosti, ne pa pozabljene daleč od sveta.
Zato vnovič HVALA vsem našim dobrotnikom, donatorjem, posameznikom, prostovoljcem, podjetjem in organizacijam, ki omogočate, da pričaramo takšna doživetja.

Hvala tudi Aleksu in njegovemu pomočniku Mesrinu, ki sta s fotoaparatom ujela te nepozabne trenutke.