Tabor levjesrčnih

Takoj po zaključku šolskega leta ste nekateri že odhiteli na počitnice??⛱️. Prav tako so tudi nekatere junaške družine pripravljale kovčke in z nelagodjem ter kančkom strahu svoje otroke pospremile na prav poseben oddih – tabor levjesrčnih?. To je 4-dnevni tabor za otroke in mladostnike, ki so doživeli smrt bližnje osebe v družini. Organizira ga Slovensko društvo Hospic.

Po dolgoletnih izkušnjah v Hospic vedo, da podporo pri žalovanju potrebuje celotna družina?‍?‍?‍?. Zato je vzporedno s taborom levjesrčnih ? potekal tudi tabor za njihove starše?. Z različnimi delavnicami, pogovori in igro pri žalujočih otrocih so jim pomagali, da poskusijo začeti ali nadaljevati pot po izgubi drage osebe, da izgubo prebolevajo zdravo in se lažje vključujejo v vsakdanje življenje.

Tabora levjesrčnih ? so se udeležili 4. otroci iz našega društva?️?, ki so jim umrli sorojenci. Njihova spremljevalka in Hospiceva prostovoljka je bila naša članica ?️?- mamica junaške zvezdice??️.

Vzporednega tabora za starše levjesrčnih sta se udeležila člana društva, ki sta tudi starša junaške zvezdice?‍?‍???️.

Otroci in odrasli so se s tabora vrnili z dragoceno izkušnjo in navdušenjem nad procesom “zdravljenja”. Vsem je tabor zelo koristil?❤️.

Ena od mamic je povedala: “Ni mi žal, da sem se ga udeležila, čeprav sem pred odhodom imela pomisleke. Zdaj, ko smo doma, vsi v družini že po nekaj dneh opažamo prve spremembe na bolje! Iskreno vsem žalujočim priporočam, da se obrnejo na Hospic žalovanje ali se pridružite skupini žalujočih staršev junakov 3. nadstropja.”

Tudi potovanje, dolgo tisoče kilometrov, se začne z enim korakom. Lao Tze