Svetovni dan medicinskih sester – HVALA

Vsako leto 12. maja obeležujemo svetovni dan medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov.
Na ta dan se je leta 1820 rodila Florence Nightingale, ki velja za ustanoviteljico sodobnega sestrinstva.

NAŠE SESTRE, NAŠA PRIHODNOST.

Čeprav je zdravstvena nega hrbtenica zdravstvenega sistema, so sestre pogosto spregledane – tako finančno, kot na splošno v družbi. Letošnji svetovni dan medicinskih sester želi spodbuditi k drugačnemu dojemanju in poudariti, da lahko vlaganje v zdravstveno nego prinese znatno gospodarsko in družbeno korist.

Vsem zaposlenim v zdravstveni negi se iz srca zahvaljujemo za srčnost in predanost na delovnem mestu! Hvala, ker vztrajate, kljub težkim pogojem in hudim trenutkom!

Tudi letos smo se želeli še posebno zahvaliti vsem našim sestram iz 3. nadstropja, ki skrbijo za otroke z rakom. Ponovno smo jim pripravili razvajanje v wellness centru Savana Spa. Samo za njih smo rezervirali bazene in savne, maserji in kozmetičarka pa bodo poskrbeli, da se popolnoma sprostijo. Tako bodo z napolnjenimi baterijami lahko še naprej tako srčno skrbele za naše Junake in bile kos vsem izzivom, ki jih taka težka bolezen prinaša.
Tistim sestram, ki danes skrbijo za Junake in se razvajanja ne morejo udeležiti, smo na oddelek dostavili bone.
V društvu se vam zahvaljujemo v imenu vseh družin otrok z rakom! HVALA

ODELEK ŠE VEDNO IŠČE KADER

Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo pa še vedno išče dodaten kader. O tem bomo več napisali v prihodnjih dneh. Spremljajte nas in se pridružite kolektivu, ki skrbi za Junake! Starši in Junaki vam bomo hvaležni – za vedno!