Sproščanje za žalujoče mamice

Včeraj smo se žalujoče mamice odpravile na Štajersko. Društvo je organiziralo dan za druženje in sproščanje. 

Zbrale smo se v športnem parku Ruše, kjer so nam v baru pripravili miren zaseben prostor za druženje. Ob vrhunskem cateringu Nana smo prijetno klepetale in spregovorile o svojih težkih preizkušnjah, pa tudi čisto vsakdanjih temah. Dopoldne je minilo kot bi mignil. Popoldanski del je bil namenjen sproščanju. Preizkusile smo različne vrste savn in masažno kopel ter odložile vsaj en mali košček bremena. Na voljo pa smo imele tudi bazen in prostor za pogovor. Po večerji je sledilo slovo in pot nazaj domov.

Takšna druženja organiziramo v sklopu programa skupin za samopomoč, ki omogoča izmenjavo izkušenj in pogovor o bolečini, ki je okolica ne more zares razumeti. Druženje ponuja možnost, da skupina mamic (ali očetov), ki je doživela najhujše – izgubila otroka, deli svojo bolečino in si nudi medsebojno oporo, pri tem pa ni vezana na strokovno pomoč. S tem se krepi občutek pripadnosti skupini, zmanjšuje se socialna izključenost in prispeva k lažjemu soočanju z vsakdanjimi situacijami.

Zelo smo veseli, da so se opogumile in se nam priključile nove žalujoče mamice, ki jih na preteklih srečanjih ni bilo. Ena izmed mamic nam je že v dopoldanskem času zaupala, da se kljub temu, da se še nikoli prej nismo srečale počuti, kot da se poznamo že zelo dolgo. 

Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi dogodka. In hvala mamicam za zaupanje. Zagotovo se še vidimo!