SOBA ZAUPANJA JE KONČANA!

V društvu Junaki 3. nadstropja smo v sredo, 2. 6. 2021, skupaj z Lidl Slovenija in osebjem hemato-onkološkega oddelka Pediatrične klinike otvorili sobo zaupanja, ki bo namenjena pogovorom med starši in zdravniki na oddelku najmlajših bolnikov z rakom. ❤
Nastala je s pomočjo donacije Deluxe, ki jo Lidl Slovenija, skupaj s kupci prazničnih premium izdelkov iz linije Deluxe, že osem let namenja ustvarjanju boljšega sveta za najmlajše. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri ustvarjanju sobe in pripomogli k njeni uresničitvi.
Želimo, da bo dobro služila svojemu namenu!
Avtor fotografij: MP produkcija in arhiv društva

Izgradnja Sobe zaupanja je bil prvi res velik projekt društva. Soba zaupanja je namenjena težkim pogovorom med zdravniki in starši.

Pri snovanju sobe zaupanja smo izhajali iz lastnih izkušenj in pričakovanj naših članov, hkrati pa smo prisluhnili tudi potrebam zdravstvenega osebja. Izbrali smo tople barve in prijetne materiale, dodali pa smo tudi kotiček za otroke, saj so predvsem mlajši otroci najpogosteje zraven pri pogovorih.

Na oddelku prej niso imeli na voljo namenskega prostora za mnogokrat nepredstavljivo težke pogovore staršev z zdravnikom, pomembne odločitve pa so včasih morali sprejeti v natrpani sobi ali na hodniku. Pogovori med starši in zdravniki so zaupni, velikokrat težki, včasih tudi spodbudni. Pogovor s starši o poteku bolezni je nujen, je občutljiv in prav je, da se o tem pogovarjamo v okolju, ki je varno, ne nujno sterilno, toplino in vredno zaupanja. Soba zaupanja to omogoča.

V sklopu sobe zaupanja smo na oddelku naredili tudi akvarij. Akvarij je v sobi zaupanja kot element, ki pomirja. Poleg tega pa je akvarij viden tudi iz druge strani, iz igralnice. Tako lahko otroci kadar želijo opazujejo ribice.

V društvu skrbimo in v celoti financiramo tudi vzdrževanje akvarija.

En projekt je uspešno končan, a pred nami so še mnogi drugi…
Pomagate nam lahko z donacijo na naš TRR:
– SI56 6100 0002 3978 068, odprt pri Delavski hranilnici d.d.
ali na
– SI56 0284 3026 3567 028, odprt pri NLB d.d.
Pri nakazilu izberete kodo namena CHAR ter v namen vpišete ime programa ❤️
– Pomagate pa lahko tudi preko SMS sporočil in sicer tako, da na številko 1919 pošljete SMS s ključno besedo JUNAKI5 ter tako prispevate 5€ za Junake 3.nadstropja ❤️

Prostor pred renovacijo