Še 10 dni do 15.2.

?❤️?Danes začenjamo z odštevanjem!?❤️?

Loči nas 1️⃣0️⃣ dni do…

15.2. – MEDNARODNEGA DNEVA BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU

Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovna kampanja, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti. 

Zaključuje se triletna kampanja mednarodne organizacije Siop s temo “Boljše preživetje je v vaših rokah”. Letos je poudarek na interakciji med obolelim otroci, njihovimi starši ter zdravstvenim osebjem: kako osebje lahko pozitivno vpliva na življenje otrok in mladostnikov z rakom, in obratno. 

PRIDRUŽITE SE AKCIJI OZAVEŠČANJA

15.2. poteka vseslovenska akcija ozaveščanja o otroškemu raku. K sodelovanju so vabljene vse šole, vrtci, občine in prav vsak posameznik. Jutri bomo objavili idejo za šole in vrtce, kako lahko s kreativnostjo ozaveščate.

Različna gradiva na temo otroškega raka, ki jih lahko uporabite pri ozaveščanju, najdete na naši spletni strani.

10 NASVETOV, KAKO PRISTOPITI DO DRUŽIN OTROK Z RAKOM IN KAKO NE

Osrednja tema letošnjega ozaveščanja je družina z rakom in interakcija z okolico. Zato smo napisali 10 nasvetov, kako pristopiti k družini otroka z rakom, kaj je primerno reči in kaj ni. V sodelovanju s strokovnjaki iz hemato-onkološkega oddelka smo pripravili nov letak, na katerem so zbrani ti nasveti.

Preberite si prva dva:

❌ NE ZAPUSTITE PRIJATELJEV.

Ko otrok zboli za rakom, se njegova družina lahko počuti zelo osamljeno in odrinjeno od običajnega življenja. Primorani so se podati na težko pot zdravljenja, ki je ne bi smeli prehoditi sami. Starši naj vedo, da jih njihovi prijatelji in širši družina podpirajo v tem težkem obdobju. Potrebujejo vas. Ne glede na to, kako težko ali neprijetno je morda vam, družini otrok z rakom je še mnogo težje. Pokažite, da ste jim na voljo ne glede na vse. Da družina otroka z rakom ni sama.

✅ POKAŽITE, DA VAM NI VSEENO.

Družina otroka z rakom potrebuje vašo podporo bolj kot kdajkoli prej. Telefon imamo vedno pri roki, zato lahko kadarkoli poizveste, kako so. Čeprav se včasih ne zmorejo oglasit na klice ali sporočila. Tudi, če ne veste, kaj reči, pošljite vsaj preprosto sporočilo: “Mislimo na vas”. To je več kot dovolj, da pokažete vašo skrb. 

Jutri predstavimo dva nova nasveta. 

Z delitivijo naše objave tudi vi ozaveščate in širite glas o pravih Junakih 3.nadstropja.