Popoldne žalujočih očijev/atijev

Drugi oktobrski vikend je bil namenjen žalujočim mamicam. Takoj naslednji pa je bil rezerviran za druženje očetov, ki so zaradi raka izgubili otroka.

Ko otrok zboli za rakom, enemu izmed staršev pripada bolniška. Največkrat jo koristijo mamice, ki so tako ves čas ob obolelem otroku. Očetje morajo, kljub hudi bolezni otroka, vsak dan v službo. To pa pomeni, da so lahko manj časa ob otroku v bolnišnici. Zaradi tega se mamice navadno poznajo med seboj, si tekom zdravljenja nudijo medsebojno oporo in se v tej težki preizkušnji bolj povežejo med seboj. Enako velja tudi, kadar se zgodi najhujše – ko otrok bitko z rakom izgubi.

Organizacija vikenda za žalujoče mamice je bil eden izmed prvih zastavljenih projektov našega društva. Ves čas smo imeli v mislih tudi očete, a smo skozi pogovore dobili informacije, da pravega interesa za to ni. Letos pa je bilo prvič jasno izraženo, da si druženja želijo tudi očetje. Tako smo se odločili, da za začetek organiziramo popoldne po moško. Druženja se je udeležilo 9 žalujočih očijev / atijev. Pripravili smo tekmo z gokardi, čemur je sledila večerja. Po večerji pa so druženje nadaljevali ob bowlingu. Verjamemo, da naslednje leto druženje ponovimo in nadgradimo.

Za gostoljubje in ugodno ceno se najlepše zahvaljujemo Woop Ljubljana. Hvala tudi očkom, ki ste se opogumili in udeležili druženja.