Podprli smo obisk tujih strokovnjakov

DONACIJA ZVEZI DRUŠTVA – SLOVENSKO ZDRAVNIŠKO DRUŠTVO

Večkrat smo že napisali, da nam je zelo pomembno sodelovanje s Kliničnim oddelkom za otroško hematologijo in onkologijo. Veliko nam pomeni, da osebje podpira naše projekte in da nam s strokovnimi nasveti pomaga pri iskanju rešitev ter izvajanju programov društva. 

Po drugi strani pa tudi mi želimo prisluhniti njihovim potrebam in pomagati pri tem, da oddelek postane še boljši – da skupaj zagotovimo najboljše možne pogoje za zdravljenje, nego in dobro počutje otrok z rakom. 

Pomemben del dela zdravnikov so tudi strokovna izobraževanja, seminarji in druge oblike sodelovanja s tujimi strokovnjaki in klinikami. Društvo tudi na tem področju želi pomagati in prispevati k temu, da bodo naši zdravniki še naprej sledili najnovejšim metodam zdravljenja. 

Ko so nas prosili za finančno pomoč pri izvedbi večdnevnega srečanja z vodilnimi tujimi strokovnjaki na področju obravnave otrok z rakom in hematološkimi boleznimi, smo jih seveda podprli.

Srečanje je bilo zasnovano kot intenzivna izmenjava mnenj in izkušenj ob vnaprej pripravljenih študijah konkretnih primerov bolnikov v smislu zunanjega posvetovalnega odbora. 

Za ta namen smo donirali 4000€ in tako pomagali pri financiranju srečanja.