Mesec žalujočih staršev

Julij je mednarodni mesec žalujočih staršev. Organizacija A Child Of Mine – Supporting Bereaved Parents je l. 2020 ustanovila mednarodni dan žalujočih staršev, ki je 3.7.
Želeli so združiti starše, ki jih je prizadela smrt otroka 💔.

Na ta dan se ozavešča o starših, ki so ne glede na starost in okoliščine smrti izgubili otroka, da na tej poti žalovanja niso sami in otroci nikoli pozabljeni.

💫Prav iz medsebojne podpore in druženja mamic Zvezdic 🌟(otrok, ki so umrli za rakom) je nastala želja po skupini, ki bi se podpirala, razumela situacijo in šla skozi težko obdobje žalovanja. Kasneje je iz te skupine nastalo društvo Junaki 3. nadstropja🎗️.

V društvu posebno pozornost namenjamo staršem in sorojencem Zvezdic🌟. Vabljeni so na druženja in dogodke društva. Prav tako so deležni ugodnosti, ki jih društvo namenja družinam otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku.

Spoznali smo, da si starši želijo podporno skupino. Tako smo v sodelovanju s Slovensko društvo Hospic uspešno zaključili že dve pogovorni skupini žalujočih mamic.

Dogovarjamo se tudi za aktivno druženje očetov Zvezdic.

V oktobru pa že drugo leto zapored organiziramo vikend oddih žalujočih mamic.

Letošnja tema kampanje je: “Remember me” (“Spomni se me”).

Pridružite se kampanji z deljenjem objave, prižigom svečk ob 19. uri, podprite žalujoče starše in jim dajte vedeti, da njihovi otroci niso pozabljeni.

Povzeto po https://achildofmine.org.uk/national-bereaved-parents-awareness-day/