Dodatna psihološka pomoč družinam

Ob ustanovitvi društva smo si zastavili veliko ciljev. Za mnoge smo menili, da so uresničljivi dolgoročno, po več letih. A se je izkazalo, da se s pravo ekipo in s pomočjo vseh dobrih ljudi zmore tudi hitreje. 

🎗️💛🎗️💛🎗️💛🎗️💛🎗️💛🎗️💛🎗️💛🎗️

Še eno področje, ki nam je zelo pomembno, je psihološka opora Junakom in njihovim najbližjim. Rakava bolezen je ena najhujših, ki lahko doleti posameznika. Diagnoza otroški rak čez noč obrne na glavo življenje celotne družine. Ob začetnem šoku družina potrebuje pomoč na več področjih. Na oddelku je bila že ves čas prisotna klinična psihologinja. Pred časom se ji je zaradi velikih potreb na oddelku pridružila še druga klinična psihologinja. 

Iz lastnih izkušenj in po mnogih pogovorih s starši smo prišli do spoznanja, da se stiske družin Junakov ne nehajo po zaključku zdravljenja. Mnogi tudi po koncu zdravljenja (ne glede na izid oz. uspešnost) potrebujejo strokovno pomoč. Potreba po pomoči pa je razumljivo še toliko večja, kadar zdravljenje ni uspešno. Takrat strokovno pomoč poleg Junakov potrebujejo starši, pozabiti pa ne smemo tudi na sorojence. Na družine otrok, ki so se uspešno zdravili, pa se pogosto pozabi. Obolele otroke bolezen različno zaznamuje. In pogosto zaznamuje tudi njihove sorojence. Starši pa se po zdravljenju soočamo z mnogimi strahovi – morebitna ponovitev bolezni, pozni in dolgoročni stranski učinki zdravljenja, vključevanje v družbo in službo itd. Veliko družin zato tudi po zaključku zdravljenja potrebuje pomoč strokovnjaka.  

Z oddelkom smo se o vsestranski pomoči psihologov zelo veliko pogovarjali in skupaj iskali rešitve. Ko se je ponudila možnost zaposlitve tretjega psihologa, smo bili takoj pripravljeni sodelovati pri sofinanciranju in omogočiti Junakom ter njihovim družinam takojšen dostop do psihološke pomoči, na katero bi sicer lahko še dolgo čakali. UKC-ju smo za ta namen že donirali 5000 €. Zaradi velike potrebe smo se zavezali, da bomo tudi v prihodnje pomagali pri financiranju.

Tretja psihologinja je začela z rednim delom v drugi polovici junija. 

Zaživela bo psihološka ambulanta za pomoč po koncu zdravljenja. Psihološka ambulanta bo potekala pod vodstvom specialistke klinične psihologije dr.Ivane Kreft Hausmeister. V triažni ambulanti bo v največ delala tretja psihologinja Sandra Klašnja Hafner, mag. psih. Tako kot do sedaj pa se bosta vključevali v delo tudi drugi dve psihologinji.

Oblikovala se bo tudi skupina za pomoč staršem na temo strahu pred ponovitvijo bolezni.

🙏🙏🙏💛💛💛👨‍🦲👩‍🦲🎗️🎗️🎗️

Pomagate lahko vsi podporniki društva in Junakov, in sicer s finančno donacijo:

  •  z nakazilom na TRR SI56 6100 0002 3978 068, koda namena CHAR, pod namen vpišete “psihologinja”, za sklic pa uporabite model SI00,
  • pošljete SMS JUNAKI5 na 1919 in tako prispevate 5 € za otroke z rakom.

Za kakršnokoli pomoč ali delitev objave se vam v imenu Junakov iz srca zahvaljujemo. 💛🙏💛🙏💛

Prav tako iskrena hvala vsem, ki ste doslej podprli delovanje društva in s tem omogočili delo tretje psihologinje. ❤️❤️❤️