Jutri se začenja ZLATI SEPTEMBER

Poletje se počasi poslavlja, danes je zadnji dan šolskih počitnic, vreme pa je tudi že jesensko.

Jutri se začne september. September, ki za mnoge pomeni nekaj novega – otroci gredo prvič v šolo, v višji razred, v srednjo šolo, prvič v vrtec itd.

September pa je tudi mesec ozaveščanja o otroškem raku. Simbol otroškega raka je zlata pentlja. Začenja se torej ZLATI SEPTEMBER.

Mi smo september otvorili že s prvim delom Eminega pohoda, ki je bil v soboto, 27.8. Kljub slabi napovedi, je vreme pohodnikom prizaneslo. Pohod je bil prijeten in sproščen.

Jutri bo tradicionalno potekal drugi del Eminega pohoda – iz Emine domače Škofje Loke preko hribov do Pediatrične klinike v Ljubljani, kjer se je Ema borila s to hudo boleznijo – rakom in na ta dan boj izgubila.

Vabljeni vsi, da se nam pridružite pri sprejemu pohodnikov pred Pediatrično kliniko v Ljubljani. Tam boste lahko dobili in si pripeli zlato pentljo. S tem izrazite podporo in spoštovanje vsem obolelim otrokom in njihovim družinam, tistim, ki so zaradi raka otroka izgubili in tudi zdravstvenemu osebju, ki skrbi za otroke z rakom. Z nami bo tudi medo Mato.

Skozi celoten mesec bomo na naši Facebook in spletni strani ozaveščali o raku pri otrocih. Predstavili bomo zgodbe družin otrok z rakom, odgovorili na vprašanja, ki smo jih prejeli od javnosti v sklopu ozaveščanja ob mednarodnem dnevu otroškega raka. Pripravljamo tudi dogodke za družine otrok z rakom in še mnoge druge aktivnosti, o katerih bomo sproti obveščali.

Vsem, ki jutri začenjate nekaj novega, želimo čim lažji začetek in uspešno pot do cilja. Na poti pa seveda predvsem zdravja. Ne pozabite, da je sreča v majhnih stvareh. Imejte se radi!