Junaki na Ptuju

Še en dogodek za družine Junakov je za nami. Obiskali smo Ptuj, spet v velikem številu in preživeli še en nepozaben dan.

Mnogo družin je že zgodaj zjutraj krenilo na pot. Tokrat smo za malo drugačno izkušnjo organizirali skupinski avtobusni prevoz iz Ljubljane, kar bomo zagotovo še ponovili. Zahvaljujemo se Ljubljanski potniški promet za super popust in našemu vozniku Tonetu, ki nas je varno pripeljali na cilj ter bil ob tem še dobra družba.

Naša prva postaja je bil ArbadaPark, kjer smo preživeli dve nadvse zabavni in aktivni uri. Začeli smo z ogledom žonglerske predstave artista Kekca, nadaljevali pa s skalanjem, plezanjem, spuščanjem po toboganih in preizkušanjem svojih spretnosti. Medtem pa je artist navduševal otroke s kreacijami iz balonov. Seveda ni šlo brez malice. Iz srca se zahvaljujemo ArbadaPark za tako topel sprejem, za gostoljubje, nepozabno zabavo, darilca in predvsem za vse nasmehe, ki ste jih narisali na obraze Junakov.

Naša postaja našega izleta je bil veličasten Ptujski grad, kjer je otroke pričakal medo Mato. Ko je Mato med otroke razdelil tople objeme in medvedje petke, smo se razdelili v tri skupine in se podali na odkrivanje gradu. Najmlajši so prisluhnili lutkovni predstavi Kraljična na zrnu graha, si ogledali in pomerili viteško opremo, spoznali grajske sobane ter v njih z zanimanjem iskali zrno graha. Otroci so izdelali krone in postali kralji, kraljice, princi in princese.
Starejši otroci so si ogledali zbirko tradicionalnih ptujskih mask, si prav tako ogledali grad, prisluhnili zgodbi in izdelali kurentovo masko.
Starši in mladostniki pa so si v tem času ogledali grad in stalne grajske zbirke: glasbene in slikarske.
Najlepša hvala Ptujski Grad / Ptuj Castle in Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, ker ste nam na prijeten in zanimiv način predstavili Ptujski grad!

Dan smo zaključili z okusnim kosilom v Gostišče “pri Tonetu” Svenšku. Hvala, ker ste nas gostili in nam pripravili odlično hrano po ugodni ceni.

Drage naše Junaške družine, veseli nas, da nam zaupate in vedno znova poskrbite, da sa imamo lepo. Hvala vsem, ki se dogodkov udeležujete redno in hvala vsem, ki ste se opogumili in bili z nami prvič!
Naši dogodki so namenjeni vsem družinam, ki so se soočile z rakom pri otroku in so vedno brezplačni za udeležence.

Dragi naši podporniki in donatorji, velika hvala tudi vam, ker nam omogočate vse to!

Se vidimo kmalu! Mi se že veselimo novih druženj!