Izkupiček dražbe v Mariboru

Vedno znova ostanemo brez besed, ko vidimo koliko dobrih ljudi je pripravljenih pomagati Junakom.

❤️🎗❤️🎗❤️🎗❤️ 10.000 x HVALA Lions Club Maribor Piramida ❤️🎗❤️🎗❤️🎗❤️

.. in seveda vsem ostalim, ki ste omogočili, da je bila dražba (in celoten dogodek) tako zelo uspešna.

Sredstva bodo namenjena za nadalnje izvajanje programa “Popestritev dolgih dnevov” v sklopu programa “Polepšajmo otrokom bivanje na oddelku”.
V okviru projekta smo na hemato-onkološki oddelek Pediatrične klinike pripeljali glasbeno terapijo.

Glasbena terapevtka do bolniških postelj prihaja dvakrat tedensko. Otrokom glasbena terapija predstavlja popestritev, sprostitev, pomiritev, … in njihove misli vsaj za nekaj časa preusmeri stran od bolezni in vsega kar ta prinese s sabo. Starši imajo možnost, da se vključijo in se tako tudi sami napolnijo s pozitivno energijo, ki jim daje moč, da otroku v tej težki preizkušnji stojijo ob strani. Lahko pa se v tem času umaknejo in si vzamejo trenutek zase, za svoje misli in občutke, ki jih morajo večino časa skrivati pred otrokom. S terapijo pa je zadovoljno tudi osebje, ki je opazilo mnoge pozitivne učinke.

Želimo si, da bi v tem letu projekt “Popestritev dolgih dnevov” razširili in na oddelek pripeljali še kakšno kontinuirano popoldansko aktivnost. Ideje imamo, pogovori potekajo, pred nami pa je še veliko usklajevanja in dogovarjanja.

Program financiramo iz manjših namenskih in nenamenskih finančnih donacij. Takšne donacije kot je ta pa nam dajejo še večjo motivacijo in zagon, pa tudi obvezo, da širjenju namenimo še več časa.

https://www.facebook.com/141534379366541/posts/1998852133634747/?sfnsn=mo