Vikend Junakov (16.9. – 17.9.2023)

Sredi zlatega septembra smo Junaki 3.nadstropja doživeli še en velik nepozaben dogodek.

Več mesecev smo v društvu sanjali in načrtovali ta vikend. Pri organizaciji smo spoznali srčne ljudi, ki so nam pomagali uresničiti sanje. Če ne preberete, ne boste verjeli, koliko smo doživeli v samo dveh dneh. Mi imamo občutek, da smo bili skupaj na počitnicah!

SOBOTA 16.9. 

Kar 52 družin, več kot 200 odraslih in otrok skupaj, se je v soboto navsezgodaj zjutraj zbralo pod Stražo na Bledu.

Obleki smo si tematske majice, ki jo je oblikovala Manca, sestra Junaške zvezdice, pri Vezenje bovha pa so jih kakovostno natisnili. Za popotnico pa je vsak dobil še sendvič sendvič4u, hvala za velikodušen popust.

V več skupinah smo obiskali znamenitosti Bleda. 

V Blejskem Vintgarju smo zakorakali po brveh, ki so jih postavili pred 130imi leti in občudovali turkizno barvo reke Radovne. 

Hvala td gorje,da ste Junakom omogočili brezplačen vstop.

V Dinoparku so se najmlajši Junaki čudili dinozavrom v naravni velikosti, zabavali na igralih in se okrepčali v Dino grillu.

Turistični vlakec carman je Junake popeljal okoli Blejskega jezera, da so si spočili noge in pomahali drugi skupini Junakov, ki so se medtem s pletno peljali na Blejski otok.

Kar 10 pletnarjev je napelo mišice, da so Junake popeljali do otoka. Čolnarsko združenje Pletna Bled hvala za brezplačno vožnjo, ki nam bo vsem ostala v lepem spominu. Na otoku smo s pomočjo turističnih vodnikov bledtours in g. Lojzeta prešteli znamenite stopnice, malo pocedili sline v potičnici, se povzpeli v stolp in seveda obvezno pocukali zvon želja. Naj se vam uresničijo vse želje!

Adrenalina željni Junaki pa so se z vrha Straže spustili s sankami in skočili s tubo na ogromno blazino. Kriki veselja so se slišali daleč naokoli. Med pavzo smo si privoščili kavico in kremšnite v sporty baru.

Pravočasno in varno smo prišli od ene do druge lokacije po zaslugi lukapgt, ki so ves prevoz za Junake opravili brezplačno. 

Da pa je vse teklo po načrtih, je zaslužna tudi Junaška družina, ki nam je priskočila na pomoč pri izvedbi. Alenka, Gregor, Janež (tenis klub Olimpija), velika hvala za piko na i.

Polni novih vtisov smo se odpeljali v Bohinjsko Bistrica v Eco hotel, kjer nas je pričakalo zelo okusno kosilo. Posebej se je za nas potrudil očka Junakinje, ki dela v hotelski kuhinji. Hvala Anže. 

Nato je bilo treba takoj preizkusiti vodni park s tobogani. Pogled na poln vodni park, kjer so se vsi otroci igrali skupaj, njihovi starši pa spletali nove prijateljske vezi, je bil čudovit. To je izpolnjeno poslanstvo društva. Ko je bilo dovolj kopanja, so se junaške družine pomerile še na bowlingu. 

A ni bilo še konec dneva! Čeprav bi starši z veseljem popadali po posteljah, jim mladina ni dovolila, saj jih je čakal še Junaški party!

Po odlični večerji se je razlegla glasba dj Aqua in prižgale so se lučke na plesišču. Ko je bilo plesišče polno, pa je Junake presenetil nipke! Na plesišču se je otrokom pridružil tudi medo Mato, ki je pokazal, da zna poleg deljenja petk in objemov tudi odlično plesati. Stari in mladi smo v en glas peli

“Js sm samo svoj, js sm, js sm, js sm,
Js sm samo svoj, js sm.
Alo, folk, bodte skos original!”

Čeprav bi marsikdo žural še pozno v noč, se je bilo treba spočit za naslednji dan …

NEDELJA 17.9.

Naslednji dan smo zgodaj pozajtrkovali in se odpravili proti Lescam. 

Skupina starejših Junakov se je skupaj s starši odpravila na rafting po Savi. Družine z mlajšimi otroki pa so se odpeljale na idilično lokacijo na @Ranč Mackadam blizu Naklega. Po malici je medo Mato otroke povabil v skedenj, kjer so si ogledali predstavo Koza išče pestunjo. Otrokom je bila zelo všeč, pritegnila je celo najmlajše in nasmejala tudi starše. Na koncu so štiri igralke prejelei glasen aplavz, najbolj navdušeni pa so bili otroci nad vzgojiteljico Janjo iz Kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo, ki jo v času zdravljenja zelo vzljubijo. Hvala gledališki skupini Bacilčki, da je razveselila Junake.

Takoj po predstavi so se otroci zapodili na drugo stran ranča, kjer jih je pričakal cirkus Fuskabo z različnimi pripomočki, gugalnicami in triki. Dogajanje pa so popestrila še napihljiva igrala, ki nam jih ugodno priskrbel napihljivček, in poslikava obraza, za katero je poskrbela @Petra Bibi.

Medtem so si pri Lancovem raftarji nadeli opremo, se spoznali s pravili veslanja, posedli v čolne in odpluli. Daleč od cest in hrupa so ob reki opazovali jate čapelj in več vrst rac. Seveda pa ni šlo brez prijateljskega tekmovanja med čolni, špricanja in metanja v ledeno reko. Po uri in pol veslanja se je rafting zaključil pri Posavcu. Hvala ekipi sava rafting Bled za enkratno dogodivščino!

Malo po 13. uri je na Ranč prispela lačna skupina raftarjev in vsi skupaj smo pojedli toplo malico. Ranč je upravičil svoje ime, saj so otroci jahali konje in se skupaj s starši preizkusili v kavbojskih igrah, ki so jih pripravili koren sports. Piknik in druženje se je nadaljevalo do večera, ko smo se polni novih doživetij razšli. Za res odlično hrano je cel dan skrbel Marko Arvaj s.p., da so nam kar pokali trebuhi. Pijačo so nam po naših željah prijazno dostavili iz kz Metlika. 

Z donacijami so sladkanje omogočili Konditor s piškoti, Gorenjka z ruladicami in ogromno 7 in pol kilsko čokolado ter Perger, ki je za otroke priskrbel lizike.

Za vse tiskovine je tudi tokrat ekspresno hitro, kvalitetno in ugodno poskrbela najboljša Printalnica.si v mestu. Tovorni kombi, ki je prevažal vse, kar smo potrebovali, pa so nam tudi tokrat brezplačno za cel vikend posodili Gami Ljubljana. Hvala!

Hvala vsem, ki ste nam pomagali izpeljati še en veličasten vikend za Junaške družine. Hvala tudi vsem družinam, ki ste nam znova zaupale in se nam pridružile!

Za prekrasne fotografije pa je poskrbela ekipa, ki je bila z nami od jutra do večera: tadan.si