Srečno in ZDRAVO 2022!

Zaključujemo prvo polno leto delovanja društva in v tej objavi bomo strnili vrhunce. Za videnim je vloženega veliko truda, ki ga ne moremo pokazati v nekaj slikah. Štejejo nasmehi in zvezdice v očeh.

Začnimo z odmevnejših akcijami:
Leto smo začeli s pripravo na prvi večji dogodek za otroke z rakom in njihove družine. Na 15.2., mednarodni dan otroškega raka, smo z videom, ki so ga posneli Junaki, pozvali šole, da si pripnejo zlato pentljo in se o raku pogovarjajo.
Še vedno nadaljujemo z rednimi krvodajalskih akcijami, ki se jih udeležujemo člani društva in aktivno pozivamo k darovanju krvi tudi ostale.
V maju smo otvorili sobo zaupanja, ki je pravi okras hemato-onkološkega oddelka, ribice v akvariju pa so popestritev dolgih dni v bolnišnici.
Ena izmed odmevnejših akcij je bila medvedek A, s katerim smo zbrali sredstva za igralne konzole na oddelku, medvedek pa je postal član marsikaterega doma.
Zelo pomembno je vzdušje na oddelku. Težko je preživljati dneve, tedne,… v bolnišnici, zato smo obudili glasbeno terapijo na oddelku, ki je zelo lepo sprejeta in se je otroci prav veselijo.
Priskrbeli smo tudi kar nekaj medicinskih pripomočkov in opreme, s katerimi osebje lažje oskrbi Junake.
V septembru smo dali od sebe vse in še več. Ga začeli udarno z Eminim pohodom in nadaljevali še močneje s kulturnim dnem in koncertom, ki upamo, da postane tradicionalen. Na koncertu so imeli vodilno vlogo Junaki glasbeniki in aplavz s solzami v očeh je bil bučen, da se ga je slišalo vse do Triglava. Tja smo v sredini septembra pospremili ducat Junakov. Na Kredarico je Junake peljal helikopter. Ta dogodek si bomo zapomnili kot vrhunec leta 2021 in ga bo zelo težko preseči.
Vedno imamo v mislih tudi družine, ki so svoje Junake pospremile onkraj mavrice. Letos smo prvič izvedli Vikend žalujočih mamic in jih povabili v Rimske terme na terapijo in razvajanje.
Za konec smo prihranili še svež spomin na Dedka Mraza, ki je Junake obdaril tako na oddelku kot Ljubljanskem gradu.
Leto pa zaključili v športnem duhu v Stožicah in družbi nogometašev.

Želimo si, da bi v prihajajočem letu lahko imeli še več takšnih čarobnih dogodkov.

Mi zaključujemo leto z zadovoljstvom. Vam pa želimo zdravja, poguma in sočutja!
Srečno 2022!