Slovenija se je 15.2. obarvala zlato

15.2. smo obeležili mednarodni dan otroškega raka.

V društvu smo ob tej priložnosti organizirali številne aktivnosti z namenom ozaveščanja ljudi o tej bolezni.

Tako so na našo pobudo v številnih šolah in vrtcih po Sloveniji organizirali delavnice, kjer so otrokom in sovrstnikom Junakov predstavili otroškega raka ter kako pomembno je sprejemanje teh obolelih otrok. Skupaj se je tako na akcijo odzvalo skoraj 100 izobraževalnih ustanov.

Ozaveščanju so se pridružili tudi številne občine in zavodi, ki so različne stavbe osvetlili z zlato barvo, saj je zlata pentlja mednarodni simbol boja proti otroškemu raku. Tako so bili na ta dan osvetljeni Tromostovje, Cankarjev dom, Vila Vipože, Center Noordung, Tehniški muzej in številne druge stavbe, skupaj več kot 60.

Društvo je prav tako imelo postavljeno stojnico v centru Ljubljane, kjer smo ozaveščali mimoidoče, jih spodbujali k pripenjanju zlate pentlje ter jim predstavljali bolezen Junakov. Na stojnici nas je obiskal tudi predsednik RS Borut Pahor ter vsem Junakom izrazil svojo podporo.

ljubljana 15.02.2021, z rumeno barvo osvetljeno Tromostovje na mednarodni dan boja proti otroškemu raku, foto: Anže Petkovšek