Prenova in povečanje oddelka

Društvo je aktivno na mnogih področjih, skušamo pomagati povsod, kjer lahko. Naši programi so namenjeni vsem družinam otrok z rakom. 

Že od ustanovitve društva nam je zelo pomembno sodelovanje s Kliničnim oddelkom za otroško hematologijo in onkologijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer se zdravijo vsi otroci z rakom v Sloveniji. Tako lahko pomagamo vsem družinam, ki se soočajo s to hudo diagnozo.

V začetku leta smo začrtali naš največji projekt doslej – prenova in povečanje oddelka. Preuredili in povečali bomo prostore, ki niso namenjeni zdravljenju – otroci bodo dobili večjo igralnico in šolo, uredili pa bomo tudi čisto nov prostor za gibalno terapijo. Prenovili bomo še nekatere druge prostore, tudi sobo za starše.

Je pa projekt zelo obsežen in zahteva kar nekaj časa. Kaj se torej trenutno dogaja pri tem projektu?

ARHITEKTI ZAČENJAJO Z DELOM

Najprej smo idejno zasnovo uskladili z osebjem oddelka in vodstvom klinike. Uskladili pa smo tudi pravno-formalne zadeve.

Na vrsti je pridobivanje gradbenega dovoljenja. Tudi tokrat so nam priskočili na pomoč dobri ljudje. Vse arhitekturne storitve za pridobitev gradbenega dovoljenja nam bodo donirali Studio List in Arhisana. Za sodelovanje, prijaznost in dobrosrčnost se jim iz vsega srca vnaprej zahvaljujemo. Predvsem pa se veselimo novega skupnega kreiranja boljših in lepših prostorov.

ŽELITE POMAGATI?

V nadaljevanju bomo za pridobitev gradbenega dovoljenja potrebovali še nekatere druge storitve oz. strokovnjake (gradbene konstrukcije, požarni načrt, morebitne strojne in elektro inštalacije). Iščemo strokovnjake iz teh področij, ki bi nam pri tem pomagali z donacijo ali ugodno ceno.

Pišite nam na: drustvo@junaki3nadstropja.si

FINANČNA POMOČ

Celoten strošek izvedbe projekta je ocenjen na najmanj 250.000 €. Z donacijami smo zbrali dobro polovico potrebnih sredstev. 

Sredstva lahko nakažete na: 

  • TRR: SI56 0284 3026 3567 028, odprt pri NLB. Za kodo namena izberite: CHAR, pod namen napišite: PRENOVA. Sklic: 00 020260

Za kakršnokoli pomoč ali širjenje glasu se najlepše zahvaljujemo!