Pomagajte pri širjenju glasu o Junakih

Čas hitro beži, novo leto se je šele začelo – pa smo naenkrat že globoko v drugi polovici januarja. To pomeni, da smo se že resno začeli pripravljati na februar.  

ŽE VSI VESTE, KAJ JE 15.2.?

Verjamemo da! 15.2. je mednarodni dan boja proti otroškemu raku.

Na ta dan želimo, da se širi glas o tistih pravih Junakih – o otrocih z rakom. Čeprav je rak pri otrocih redka bolezen, otroci z rakom so med nami. In ni jih tako malo. Otroški rak vsako leto prizadene približno 80 družin v Sloveniji. 

K sodelovanju pri ozaveščanju so vabljene vse šole, vrtci, občine in prav vsak posameznik. Prav vsi si lahko pripnemo zlato pentljo in s tem pripomoremo k ozaveščenosti. Pomagajmo Junakom, da bodo njihovi dnevi vsaj nekoliko lažji in lepši!

Vse vzgojno-izobraževalne ustanove pozivamo, da se nam pridružijo pri ozaveščanju in o raku pri otrocih spregovorijo z otroki. Na ta način se razbija tabuje, obolelim otrokom pa se olajša socialne interakcije med zdravljenjem in tudi vračanje med vrstnike po koncu zdravljenja.

V preteklih letih smo k pomoči pri ozaveščanju povabili tudi vse slovenske občine in druge ustanove tako, da so z zlato (rumeno) barvo osvetlile pomembnejše objekte. Tudi v društvu stremimo k čim bolj ekonomični porabi energije, glede na razmere v svetu, zato letos predlagamo, da se nam pri ozaveščanju pridružite na drugačne načine. 

K sodelovanju vabimo vse, ki nam lahko na kakršenkoli način pomagate širiti glas o Junakih. Če bi pri tem lahko pomagali, nam pišite na drustvo@junaki3nadstropja.si

Različna gradiva na temo otroškega raka lahko najdete tukaj.