Ozaveščanje po slovenskih šolah za 15. februar

Bliža se 15. februar – MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU?️. V duhu ozaveščanja vas vabimo, da si na ta dan pripnete zlato pentljo?️ – simbol otroškega raka in se nam pridružite pri opominjanju ljudi, da je rak pri otrocih, na žalost, še kako prisoten.

Kot društvo, ki pomaga tem otrokom – Junakom 3.nadstropja, bomo zato skušali povabiti čim več izobraževalnih ustanov, da se nam pridružijo in na ta dan učencem predstavijo boj njihovih vrstnikov s to kruto boleznijo.

Ker želimo pri ozaveščanju doseči čim večje število ljudi in šol v Sloveniji, se obračamo na vas vse, da nam POMAGATE vzpostaviti z njimi kontakt.

V vseslovenski akciji se lahko sodeluje na več načinov: izdela se zlato pentljo in v šolah/vrtcih ozavešča o otroškem raku: se o tem pogovarja, izvede delavnico …

Uporabno in poučno gradivo za predstavitev tematike otroškega raka je dostopno na povezavah:

  • navodila za izdelavo zlate pentlje: video in pdf

V ta namen smo posneli tudi kratek film, v katerem bolezen predstavijo oboleli in ozdravljeni otroci ter mladostniki – Junaki 3. nadstropja. Film bomo objavili v začetku februarja.

Torej, če nam lahko kakorkoli POMAGATE pri ozaveščanju Slovenije o otroškem raku, toplo vabljeni, da nas kontaktirate na mail drustvo@junaki3nadstropja.si ali nas pokličete na 031 492 272. Veseli bomo kakršnekoli pomoči

15. februarja povežimo Slovenijo z zlato pentljo.