Organizatorja za infuzijske črpalke

Teden smo začeli z novo donacijo oddelku, na katerem se zdravijo vsi otroci z rakom v Sloveniji.

O infuzijskih črpalkah smo že večkrat pisali saj je to skorajda zaščitni znak vseh otrok, ki se soočijo s to hudo boleznijo – rak. Večina ljudi ob besedi otroški rak najprej pomisli na gole glavice otrok. Vsi, ki smo bili kdaj na oddelku, pa to bolezen zelo povezujemo tudi z infuzijskimi črpalkami. Skoraj vedno je prva stvar po sprejemu na oddelek to, da otroka priklopijo na infuzijo. Tako otroci prejemajo terapijo, pa tudi vsa spremljevalna zdravila (od zdravil proti slabosti do tistih za lajšanje bolečin) in hidracijo. 

Ker otroke z rakom črpalke spremljajo ves čas, smo oddelku že pred časom donirali več novih infuzijskih črpalk. Stare so bile že iztrošene in zelo glasne, kar je ponoči zelo moteče. Donirali smo tudi prenosno črpalko in nahrbtnik, za posojo pa imamo na voljo prenosna stojala, da lahko otroci kakšna zdravila prejmejo tudi doma. 

Tokrat smo oddelku donirali dva organizatorja za črpalke v vrednosti več kot 3.000 €. Otroci med zdravljenjem, predvsem tisti po transplantacijah, potrebujejo preko črpalk več različnih zdravil hkrati. To pomeni tudi več infuzijskih črpalk in stojal. Organizator omogoči, da so vse črpalke urejene na enem mestu in poenostavi prejemanje zdravil. 

Hvala naši dragi podporniki in donatorji, z vašo podporo lahko izvajamo takšne donacije in omogočamo čim bolj optimalne pogoje za zdravljenje otrok z rakom. 

Najlepše se zahvaljujemo tudi Medis za popust!