Zgodba Junakinje Lane – levkemija ALL

Nazadnje urejeno: 2023-05-03
Predviden čas branja: 1 min

4. marca 2019 smo izvedeli za diagnozo ALL, B celična (levkemija). Lana je bila takrat stara 6 let, prvošolka. 

Mesec pred tem je imela izredno nizek hemoglobin (42), dvakrat je prejela transfuzijo krvi. Predvidevali smo, da gre za slabokrvnost, vendar so se v mesecu dni poslabšali še drugi krvni znaki, zato so ji vzeli kostni mozeg. Sledila je diagnoza ALL-B celična. 

Zdravljenje je potekalo dokaj “normalno”. Napihnjenost, izguba/povečanje apetita, čustvena nihanja, bolečine v nogah, utrujenost, ogromne količine tablet … vse to nekako sodi k takšni diagnozi.

Kemoterapije so trajale pol leta, Lana jih je dobro prenašala. 

Zaplet se je zgodil 1 mesec pred koncem zdravljenja, ko je Lana doživela epileptični napad zaradi enega od citostatikov. Takrat sva bili 3 tedne v bolnišnici, kjer je praznovala svoj 7. rojstni dan. 

Konec septembra 2019 smo začeli z vzdrževalno terapijo. Lana se od takrat super počuti. S tabletami uravnavamo njene trombocite, levkocite in vse, kar sodi zraven. 

Posebna zahvala gre vsem zdravnikom, sestram, čistilkam, staršem in vsem junakom, ki smo bili skupaj v 3. nadstropju –  brez njih bi bilo veliko težje! Toliko pozitivne energije, enotnosti, nasvetov in pomoči na kupu lahko doživiš samo tam, v 3. nadstropju …

Vam je vsebina tega članka v pomoč?
Ni v pomoč 0

Deli Članek

Vsebine objavljene v tem članku so informacijske narave

Vsebine so na tem mestu zgolj zbrane in povzete iz različnih virov.
Zaradi možnosti sprememb virov, za točnost informacij ne odgovarjamo.