Kar 621.881 plastenk za Junake

Ko smo se pred slabim letom z Lidl Slovenija začeli pogovarjati o akciji zbiranja plastenk, se nam je zdelo, da bo ta pritegnila ljudi. Razmišljali smo o tem, da se bo morda zbralo kakšnih 100.000 plastenk in da je 5.000€ lep znesek. 

No, akcija je presegla vsa pričakovanja. Odziv je bil zares neverjeten. Plastenke za Junake so povezale celo Slovenijo. Čeprav so avtomati za oddajo nameščeni na treh lokacijah (Ljubljana, Maribor, Kranj), so se plastenek zbirale tudi na Primorskem, Koroškem, v Prekmurju in v vseh ostalih delih Slovenije. Ljudje in razne skupnosti so se samoiniciativno organizirali in zbrane plastenke vozili do namenskih avtomatov. 

Zbralo se je kar 621.881 plastenk. Lidl in Interzero našemu društvu za vsako zbrano plastenko namenjata 0,05€. Poleg tega pa kot donacijo prejmemo tudi sredstva od prodaje zbranega materiala. 

SKLAD ZA DIREKTNO POMOČ DRUŽINAM JUNAKOV

Vsa sredstva so namenjena za naš novi sklad za direktnio humanitarno pomoč družinam otrok z rakom, ki je bogatejši za kar 35.452,45€!

Sklad smo ustanovili letos, potem, ko smo konec lanskega leta prejeli status humanitarne organizacije, ki nam takšno obliko pomoči omogoča.

Več o skladu preberite TUKAJ.

HVALA ZA ČISTO VSAKO ODDANO PLASTENKO! In hvala za vse prevožene kilometre in čas preživet pred avtomati za oddajo!

Najlepše se seveda zahvaljujemo tudi Lidl Slovenija in Iterzero, ki sta akcijo omogočila!