Junaški dan na Koroškem

Po skoraj točno enem letu so se Junaki vrnili na sever Slovenije – na Koroško. Lani smo na pobudo staršev Junakinje Elly obiskali Muto, Črno na Koroškem in Mežico, dan pa zaključili s piknikom v Šentanelu.

Letos smo se odločili za Slovenj Gradec.

V zgodnjih jutranjih urah je iz Ljubljane odrinil avtobus. Zaradi zanesljivosti, prijetnih voznikov in ugodne cene, smo se tudi tokrat odločili za Ljubljanski potniški promet. Hvala za posluh!

Družine, ki so potovale z avtobusom in tiste, ki so prišle s svojimi avtomobili, so se zbrale v Slovenj Gradcu, kjer smo najprej pomalicali. Za sendviče se najlepše zahvaljujemo 5DU-sendvic4YOU in kmetija Obretan.

Družine z mlajšimi otroki so obiskale Safari PARK Slovenj Gradec, kjer so nas sprejeli odprtih rok in nam omogočili brezplačen vstop. Otroci so se zabavali na najboljših igralih na Koroškem (pa tudi drugod po Sloveniji je malo takšnih), starši pa so med tem lahko ob pijači poklepetali.

Starejši otroci so se skupaj starši medtem odpravili v Medeni raj – Perger 1757. Srčna družina Perger nas s sladkimi donacijami podpira že vsa leta. Tokrat pa smo jih obiskali. Na zabaven način so nam pripovedovali o zgodovini družine in nam pokazali, kako že mnoga leta pri njih nastajajo slastne dobrote iz naravnih sestavin in energetske sveče. Hvala, da ste nam omogočili zares zanimiv ogled in posladek! Hvala Lucijanu in Hrabroslavu za topel sprejem. Resnično upamo, da se bo tradicija družine Perger nadaljevala še mnogo generacij! Vsem, ki boste v bližini, pa toplo priporočamo obisk.

Družine z mlajšimi otroki je vodička Nadja iz Safari parka popeljala do Medenega raja čez center Slovenj Gradca in z zgodbicami ter legendami predstavila njegovo zgodovino. Zatem je na ogled mesta odpeljala še skupino starejših otrok in staršev. Mlajši otroci pa so obiskali Medeni raj.
Hvala Spotur Slovenj Gradec, da ste nam tako na hitro priskrbeli super vodičko Nadjo!

Opoldne smo se odpravili proti KOPE, kjer smo preživeli celotno popoldne. Lahko pa bi bili tam tudi še kakšen dan več. Kope resnično ponujajo zelo veliko različnih in zanimivih doživetij. Ekipa animatorjev pa je profesionalna in zna ustreči vsem željam! In kaj vse smo počeli na Kopah? Plezali smo v njihovem super adrenalinskem parku. Preizkusili smo električna kolesa, s katerimi smo se popeljali po čudoviti pokrajini. Predstavili so nam tudi disc golf. Najmlajši so (eni bolj uspešno, drugi manj 🙂 ) iskali Holcerčkov zaklad. Ne glede na uspešnost pa smo otrokom razdelili nagradice. Bili smo tudi prva večja skupina, ki se je podala na sprehod med krošnjami – res zanimiva izkušnja. Otroci pa so imeli čas tudi za prosto igro z žogami.
Nikakor pa ne moremo mimo hrane. Bili smo že marsikje, ampak tako dobro kot na Kopah, še nismo jedli! HVALA lastniku/direktorju in HVALA celotni ekipi na Kopah za prijaznost, gostoljubje in zares nepozaben dan!

Za okusen posladek je z donacijo sladic poskrbel Slaščičarna Polanšek, za kar se iz srca zahvaljujemo!

Ob vseh aktivnostih in polnemu urniku nam je zmanjkalo časa za pravo skupinsko fotografijo. Žal nam je, da veliko družin na njej manjka. Ampak vemo, da bodo za to nove priložnosti! Hvala fotografu Gregorju iz Happy Memories Studio, ki je tudi letos poskrbel za krasne spomine.

HVALA vsem družinam Junakov, ki se ne glede na lokacijo udeležujete naših dogodkov! Zelo smo bili veseli tudi vseh novih obrazov – družin, ki so se prvič po koncu zdravljenja opogumile in se nam pridružile na dogodku. Upamo, da vam je bilo z nami lepo in da se kmalu ponovno srečamo!

Hvala seveda tudi staršema Junakinje Elly za vse ideje in vso pomoč pri organizaciji dogodka!