Junaki na vrhu Kristalne palače

Za nami je še en Junaško obravan vikend. Tokrat je več kot 100 udeležencev osvojilo vrh najvišje zgradbe v Sloveniji – Kristalne palače. 

V soboto je potekal že 9. tek Alive step up, kjer se udeleženci pomerijo v teku po stopnicah. Že tretje leto zapored smo bile del dogodka tudi družine Junakov. V društvu želimo z dogodkom spodbujati Junake in njihove najbližje h gibanju in uporabi stopnic namesto dvigala, saj dobra telesna pripravljenost pozitivno vpliva tudi na počutje. 

Letos smo premagali največ stopnic. Z dvigalom smo se zapeljali do 16. nadstropja in po stopnicah petih nadstropij prišli na vrh Kristalne palače. 

Najlepše se zahvaljujemo organizatorjema dogodka, Boštjanu in Živi iz Društva Alive, da smo ponovno lahko bili del tega dogodka. 

Hvala tudi vsem gasilcem, ki so se na vrhu z veličastnim špalirjem poklonili Junakom in jim podelili medalje z majhno pomočjo našega medveda Mata. 

Imeli smo čast zaploskati tudi Slovenski bakli, ki je na prizorišče prišla v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije. Žreb je odločil, da je Junaku Galu pripadla čast, da je v sklopu štafete proti vrhu Kristalne palače zadnji del poti nesel Slovensko baklo. 

Poleg premagovanja stopnic smo za Junake priskrbeli tudi napihljiva igrala, ki so bila glavna atrakcija. Najlepša hvala @arbadapark, da ste nam jih ponovo poskrbeli. Mamica Junaka (zvezdice) Jana, Anita (Igralnica Brina Kozina), je otroške roke krasila s tatuji zlate pentlje, ki so se odlično podali z zlato rumenim majicam, na katerih je žarela zvezdica Leo, kateremu je dodgek tudi posvečen. Anita, hvala za vse nasmehe na otroških obrazih❤️❤️

Gasilske klopi in šotor za senco nam je tudi letos posodilo podjetje Prozvok. Hvala, da ste se ponovno pozitivno odzvali na našo prošnjo!

Da nismo bili lačni, je z donacijo slastnih rogljičkov poskrbela Pekarna Pečjak, za pijačo pa že od začetkov društva skrbi Radenska. Hvala iz srca!

Junaki so si lahko ogledali tudi Minicity, ki je imel na ta dan prost vstop za vse obiskovalce.

Po kosilu smo se odpravili še na kopanje v Vodno mesto Atlantis. Atlantis nam je obisk omogočil z brezplačnim vstopom za otroke in velikodušnim popustom za odrasle udeležence. Prav tako so nas razveselili z ugodno ponudbo za hrano in pijačo v njihovi restavraciji. Hvala, ker ste nas sprejeli odprtih rok! Otroci so se nadvse zabavali čisto do zadnje minute, starši pa smo tako dan zaključili prijetno, sproščeno in z mnogimi novimi lepimi spomini. Z veseljem se bomo vrnil k vam!