Donacija materiala za ustvarjanje

Pred kratkim smo že pisali o bolnišnični šoli, kjer šoloobvezni otroci učijo. Kadar so le pri močeh. Pomemben del bolnišnične šole je ustvarjanje za otroke vseh starosti, od najmlajših vrtčevskih pa do najstarejših najstnikov in mladostnikov.
Vsi skupaj izdelujejo stvari iz različnih materialov, spoznavajo nove tehnike in se učijo spretnosti, potrpežljivost in vztrajnosti. Končni izdelki so pogosto tematsko povezani z letnim časom ali prazniki.
Ustvarjanje potegne otroke v svet domišljije, kjer pozabijo, da imajo raka, da so bolni, povežejo se z drugimi Junaki in vsaj malo spet zaživijo v skupinski dinamiki.

Praznični december je pred vrati. Vsi se pripravljamo na krasitev domov, Junaki pa na krasitev bolnišničnih sob in hodnikov. Zato smo v društvu priskrbeli veliko novega, praznično obarvanega ustvarjalnega materiala za bolnišnično šolo in vrtec v 3. nadstropju.
🎀🎁🎗🎄🧵🪡✏✂️🖇📏📍❄

Zaradi slabe epidemiološke situacije se otroci žal ne smejo družiti in skupinsko izdelovati okraskov in podobno. Bodo pa učiteljici in vzgojiteljica poskrbele, da bo vsak dobil material po svojem okusu in ustvarjal v svoji sobi.

Hvala Lions klub Ljubljana Vega, ki so z donacijo omogočili nakup!