Denarna pomoč družinam

Dnevi hitro bežijo in že smo v drugi polovici prazničnega decembra. Božič je pred vrati in letu 2021 so šteti dnevi. 

Po mnogih uspešnih projektih in dogodkih v tem letu smo za konec uspešno izpeljali še razpis za enkratno denarno pomoč družinam Junakov.

Četudi večina družin, ki se sooči z diagnozo otroškega raka, ni socialno ogroženih, dolgotrajno zdravljenja otroka za vsako družino predstavlja veliko finančno breme. Z boleznijo otroka se prihodki družine skoraj vedno zmanjšajo (dolgotrajen bolniški stalež enega od staršev, pogosta pa je celo izguba službe), stroški pa se povečajo (prevozi otroka v bolnišnico, plačevanje bivanja ob otroku (preden smo dosegli spremembo zakona), plačljiva nekatera spremljevalna zdravila, nakup energijskih napitkov in zaščitnih mask, višji stroški za posebno hrano in prehranska dopolnila, vključevanje alternativnih metod zdravljenja …). 

Za lajšanje finančnih stisk družin otrok z rakom smo zasnovali razpis, na katerega so se lahko prijavili vsi starši otrok, ki so se intenzivno zdravili na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v zadnjem letu. Za razpis smo predvideli 18.000 € namenskih donatorskih sredstev. Ker pa se je nanj prijavilo veliko družin, smo za razpis namenili dodatna nenamenska sredstva in višino denarne pomoči podvojili. 

Med 63 družin Junakov smo razdelili 36.540 €. Tako smo mnogim družinam vsaj malo olajšali finančne skrbi pred prihajajočimi prazniki. Verjamemo, da bodo Junake in njihove družinske člane pod smrečico pričakala lepa darila.

Polovico namenskih sredstev za finančno pomoč je omogočila Nova Ljubljanska banka, za kar se jim še enkrat najlepše zahvaljujemo. Drugo polovico so omogočili mnogi drugi donatorji in dobri ljudje. HVALA vsem, ki mislite na Junake in pomagate na najrazličnejše načine!

Razpis smo izpeljali v sodelovanju z Ustanovo za pomoč otroku z rakom

Hvala za vašo dobrosrčnost!