Daruj energijo za življenje

V družbeno odgovori akciji Daruj kri, s katero se javnost ozavešča o pomembnosti krvodajalstva, sta sodelovala tudi naša predsednica Urška Kolenc in njen mož Aleš Kolenc. 

Uspešna krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje, kjer združujejo energijo Rdeči križ Slovenije, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in družba Petrol d.d., letos poteka že enajsto leto. V javnosti širi sporočilo o plemenitih vrednotah, kot so človečnost, solidarnost in empatija ter opozarja na velik pomen krvodajalstva za nemoteno delovanje zdravstva. V letošnji akciji pod sloganom Velika družina srčnih ljudi bi radi poudarili, da je krvodajalstvo plemenita vrednota, ki se prenaša iz roda v rod. V Sloveniji je veliko krvodajalskih družin, društev, poklicnih skupin, prostovoljcev, podpornikov, dijakov in študentov kot drugih, kjer se krvodajalstvo širi in prenaša med generacijami. V letošnji kampanji so izpostavili krvodajalske družine, kjer daruje kri že več generacij, skupaj pa so del velike družine srčnih ljudi.

Več o akciji najdete na spletni strani http://www.daruj-kri.si/ in https://www.facebook.com/daruj.kri/

Video izjave Urške in ostalih sodelujočih: http://www.daruj-kri.si/2021-velika-druzina-srcnih-ljudi/

Vnaprej hvala, da boste delili sporočilo o tej humani akciji in tako tudi vi pomagali zagotoviti v vsakem trenutku dovolj varne krvi. Hvala!