Danes je 15.2.!

Odštevanje je končano! Danes je… 

15.2. – MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU 

V društvu si prizadevamo ozaveščati in širiti glas o Junakih, otrocih z rakom, pa tudi o težavah, ki jih ta kruta bolezen prinese v življenje. Večkrat smo že poudarili, da Junaki tekom zdravljenja potrebujejo kri in krvne nadomestke. Danes ste se nam mnogi pridružili na krvodajalski akciji, ki poteka kar v treh slovenskih mestih hkrati: Ljubljana, Maribor in Izola! Hvala vsem za udeležbo, krvodajalstvo je zelo plemenito dejanje in dajanje.

Obenem se v društvu tudi trudimo, da bi tistim, ki se trenutno zdravijo, vsaj malo olajšali naporno zdravljenje in jih razvedrili.

Zato jih bo danes na oddelku obiskal eden od najbolj plodovitih mladinskih pisateljev, Primož Suhodolčan, družbo pa mu bo delal naš medo Mato. Če ste že prebrali kakšno njegovo knjigov, veste, kako je zabavna, ampak Primož v živo pa prekaša še samega sebe.

Danes, na mednarodni dan boja proti otroškemu raku, bolezni, ki nepovratno spremeni življenja mnogih družin in njihovih otrok, jih imejmo v mislih. Bodimo hvaležni za naše zdravje in dobro počutje.

Zato si pripnimo zlato pentljo in izkažimo spoštovanje vsem Junakom in Junakinjam:

  • otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom,
  • vsem, ki so premagali otroškega raka, 
  • družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, 
  • zdravnikom, zdravstvenemu osebju in prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku. 

Vemo, da danes mnogi učenci zares mislijo na Junake. Vse slovenske izobraževalne ustanove so bile vabljene k projektu ozaveščanja. Letošnja tema je “veriga dobrega počutja”. Verjamemo, da bomo kmalu z vami delili izjemne kreacije in misli, ki jih danes ustvarjajo otroci po celi Sloveniji. Hvala Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje za pomoč pri obveščanju.

Vabiimo vas tudi, da si ogledate naš video ODKRIJ PRAVE JUNAKE: TUKAJ

ISKRENA HVALA vsem, ki ste se ali pa se boste na kakršenkoli način priključili k ozaveščanju o otroškemu raku!