Starši otrok z rakom zelo dobro vemo, kako pomembno je delo sester in zdravstvenih tehnikov pri napornem zdravljenju. Ne samo zdravstvena nega, predvsem njihova srčnost, predanost in opora Junakom in prav tako staršem. A tega ne zmorejo, če jih je premalo in delajo na robu zmogljivosti.

Vsak starš in marsikateri otrok, ki se je zdravil v 3. nadstropju, ima na zdravljenje vsaj en lep spomin, ki ga veže na nekoga iz osebja. 

Ena od mamic nam je povedala: “Ko je bilo dojenčku najtežje čakat tešče na preiskavo, je sestra prižgala pomirjevalno glasbo, ga vzela v naročje in skupaj sta plesala po sobi”. 

Junakinja pa se spominja takole: “Vsak dan sem šla na sprehod (o.p. sprehajanje po hodniku oddelka, ki je edino možno in zelo priporočljivo gibanje med hospitalizacijo), ker sem potem dobila veliko nalepk pri sestri”. 

POMAGAJMO SKUPAJ 

Na oddelku nas prosijo za pomoč: NUJNO potrebujejo dodatne sestre/zdr. tehnike. 

Kljub zaposlitvam, ki so bile plod naše februarske akcije, še vedno potrebujejo dodatne kadre. Pridružite se kolektivu, ki skrbi za Junake! Starši in Junaki vam bomo neizmerno hvaležni!

Dragi naši podporniki, skupaj smo že dosegli marsikaj, dajmo tudi tokrat! Pomagajte nam in razširite novico.

Za več informacij in zaposlitev (SAMO ZA DIPLOMIRANE MEDICINSKE SESTRE) pišite predstojnici KOOHO oddelka: lidija.kitanovski@kclj.si

PREVERITE OGLAS ZA DELOVNO MESTO

Oglas se po izteku v nekaj dneh obnovi. Če trenutno ni aktiven, glede delovnega mesta pišite predstojnici oddelka – lidija.kitanovski@kclj.si.

Osebne izpovedi, zgodbe, misli

Želimo kar najbolje predstaviti delo in vzdušje na oddelku, zato bomo objavili več osebnih izpovedi, izkušenj, spominov Junakov in staršev, pa tudi kakšen zapis osebja oddelka. Zavedamo se, da je delo na oddelku lahko naporno, a tudi zelo plemenito. Nasmehi otrok in doživljenjska hvaležnost staršev dajeta zagon za naprej. V najtežjih trenutkih pa zavedanje, da brez vas ne gre. Junaki vas potrebujejo!

PREBERITE ZAPISE