V Zlatem septembru se je začela akcija zbiranja plastenk za Junake. Akcijo tudi po koncu septembra nadaljujemo. Plastenke se bodo zbirale vse do konca februarja 2024.

POMEMBNO

Plastenk v društvu žal ne moremo sprejeti, saj nimamo prostora za hranjenje, niti primernih vozil za razvoz in predvsem nimamo ljudi, ki bi to zmetali v avtomate. Edini način oddaje plastenk je preko avtomatov, ki so v izbranih Lidlovih poslovalnicah. 

Kje najdtete avtomate za oddajo praznih plastenk?

Prazne plastenke za dober namen se zbirajo v treh izbranih Lidlovih trgovinah:

  • LIDL Ljubljana Toplarniška
  • LIDL Maribor Europark
  • LIDL Kranj Šuceva

Tam so nameščene posebne naprave za zbiranje, kamor lahko oddate prazne plastenke pijač. Zbrane plastenke bo redno prevzemala družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo poskrbela za trajnostno ravnanje in prodajo zbranih plastenk. Po zaključku akcije pa bodo našemu društvu predali zbrana sredstva od prodaje. 

Akcijo sta podprla Lidl Slovenija in Interzero Slovenija

Akcijo, ki bo trajala 6 mesecev, omogoča Lidl Slovenija, ki nas srčno podpira že vse od ustanovitve. Hvala za vse! 

Zelo smo hvaležni, da se je tokratni akciji pridružilo tudi podjetje Interzero Slovenija. Za vsako oddano plastenko bosta obe podjetji našemu društvu še dodatno donirali 0,05 €.

POGLEJTE, KAKO POMAGATI

Poglejte VIDEO, kako lahko enostavno pomagate.

Več informacij pa najdete TUKAJ.

Vsi, ki nimate možnosti zbiranja in oddaje plastenk, pa bi vseeno radi pomagali Junakom, lahko to storite z donacijo na TRR.

TRR: SI56 6100 0002 3978 068, odprt pri Delavski hranilnici. Za kodo namena izberite: CHAR, pod namen napišite: ZaJunake. Sklic: 00 022024

Društvo Junaki 3. nadstropja, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 85422517